Speltips inför Augsburg – Bayer Leverkusen 26/4: Spelglädjen återfunnen

Spelbloggare Publicerat: 25 april 2019

Spelglädjen har återfunnits och Augsburg tar sig an Europajagande Bayer Leverkusen inför hemmapubliken på WWK Arena med positiva känslor. Här tror vi på en öppen, underhållande och i sin tur målrik historia.

Annons:

Två matcher, två vunna och nio mål framåt. Senast var det Stuttgart som krossades med de perfekta tennissiffrorna, 6-0, och innan dess värjdes tabellfyran Eintracht Frankfurt undan med 3-1 – på bortaplan. Vad är det som hänt i Augsburg?

Lyftet är på alla sätt och vis uppseendeväckande för Augsburg, i och med att det kommit kort efter att DFB Pokal-kvartsfinalen trillats ur med minsta möjliga marginal och att det nu enbart finns enstaka positioner i tabellen att spela för. Klubben återfinns en bra bit nere på den undre tabellhalvan och har över hela spelåret i stort varit en mindre besvikelse.

Bayer Leverkusen har desto mer att spela för; att ta en plats ut i Europa, kanske till och med Champions League. Risken är emellertid att de bara hamnar i mittensmeten, så tätt som det är på den övre tabellhalvan av Bundesliga.

Liksom kvällens motståndare har även Leverkusen fått ett betydande lyft de senaste veckorna – från tre raka förluster, till att nu ha vunnit två efter varandra; över Stuttgart och Nürnberg. Dessutom hållna nollor i dessa matcher.

Offensiv briljans: nio mål på två matcher

En av de faktorer som satt käppar i hjulen för Augsburg under säsongen är hur skadeskjutna de är. Upp emot åtta spelare riskerar missa denna match, men å andra sidan är det inte mycket nytt på tapeten från de senaste matcherna med toppinsatser. Leverkusen saknar i deras tur Karim Bellarabi, Joel Pohjanpalo, Panagiotis Retsos och Leon Bailey.

På spelfronten, analysen, ska Augsburgs briljanta offensiv i deras två senaste matcher – nio mål! – vägas mot Bayer Leverkusens stabila defensiv i dito. För våran del är det inte mycket till tvekan vilken som ska ha störst inverkan.

Det har varit tokimponerande att se Augsburg i dessa matcher; sättet som de bara tutat och kört. De har absolut ingenting att förlora under seriens slutfas och kan fortsätta på ett liknande sätt.

Så, varför skulle approachen bli annorlunda här? Augsburg lär fortsätta köra framåt och hoppas att det renderar i ännu ett positivt resultat.

Leverkusen har i deras två senaste, med hållna nollor, mött näst- respektive tredjejumbon i tabellen. Dessförinnan hade målfesterna radats upp; anfallsspelet ofta varit hyfsat, men defensiven sårbar. Här måste trean jagas och då kan det öppna upp sig på planen.

2,30 gånger pengarna för att vi får se minst fyra baljor i matchen värderar vi på Spelbloggare.se vara värt en mindre peng.

Annons:
  Rygga spelet hos Betfair – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 3,5 mål
Odds: 2,30 (Jämför alla odds)
Bolag: Betfair Sportsbook
Spelstopp: 20:30, fredag 26/4
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.