Speltips inför Augsburg – Leipzig 3/3: Lyckan testas på 1X2-marknaden

Spelbloggare Publicerat: 2 mars 2017

Guldet är i sikte för nykomlingen Leipzig och nästa chans till att hämta in i toppen kommer under fredagskvällen när Augsburg står för värdskapet på WWK Arena. Fixar de tre pinnar?

Kontraktet borde inte vara i fara och Augsburg väntas få fortsätta klampa runt i det bekväma och tajta mittenskiktet av Bundesliga. Över hela spelåret har 27 pinnar spelats in på 22 matcher och det har räckt till en trettondeplats – men till den övre halvan skiljer dem så lite som tre pinnar.

Frågan är; varåt barkar det?

Samma frågeställning kan ställas om RB Leipzig; klarar de av att hålla ställningarna, samma standard framöver? De är ju faktiskt fortfarande en kandidat om titeln – den enda utmanaren till Bayern München – men visst ska det en hel del till för att de fem pinnarna som håller dem isär, ska hämtas in.

Oavsett vad så har Leipzig haft en fantastisk säsong som nykomlingar i den tyska förstadivisionen, och framtiden ser ljus ut.

På skadefronten är beskeden ännu, i skrivandets stund, inte helt klara, men det ser inte ut att vara någonting nytt på tapeten varken för Augsburg eller Leipzig.

Gästerna får förtroendet

Oddsen ser kanske inte superlockande ut vid första anblick, men visst ska det finnas visst värde inbakat i siffrorna på spelen till Leipzigs favör? Det menar i alla fall jag.

Augsburg har inte imponerat under 2017 och har det svårt att mäta krafterna med de lite bättre lagen. 2-1-vinsten borta över tabelljumbon Darmstadt 98 senast var knapp och det krävdes ett mål i den absoluta slutspurten av matchen för att kamma hem pinnarna. Det följde upp två raka torskar – mot Bayer Leverkusen samt Mainz 05.

Efter en liten – med betoning på: liten – dipp har Leipzig hittat stilen och nu radat upp två vunna efter varandra; 3-1 hemma över Köln och 2-1 borta över Borussia M’gladbach. Långtifrån några enkla matcher.

Och en av de som stått i fokus, liksom under hela spelåret, är svenske Emil Forsberg. Mål i båda de där matcherna, sju på 18 matcher i Bundesliga, varav 15 från start, och en fantastisk passningsfot på det.

Känslan är att det åtminstone kommer dröja innan Bayern München kan skaka av Leipzig helt och hållet från titelstriden…

Den raka tvåan spelas till 1,91 x insatsen hos Betway.

  Rygga spelet hos Betway – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Leipzig vinner, rak tvåa
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:30, fredag 3/3
TV:  eurosporttva logo (TV-tablå)
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: