Speltips inför Azerbajdzjan – Kroatien 9/9: EM-kvalet fortsätter

Simon Pålsson Publicerat: 9 september 2019

Alla blickar riktas mot målmarknaden där oddsen är höga inför mötet mellan Azerbajdzjan och Kroatien i EM-kvalet måndagen den 9 september 2019.

Annons:

EM-kvaldags igen på måndagskvällen och ett möte som vi väljer att lägga lite extra vikt på är det mellan Azerbajdzjan och Kroatien i Grupp E. Det är en grupp som har fallit lite i glömska, men som baserat på inledningen har alla förutsättningar att bli gastkramande hela vägen in i mål.

För just nu är det Kroatien, Ungern, Slovakien och Wales som alla slåss om en plats i EM 2020. Det ser faktiskt ut som att omgången som nu kommer kan bli avgörande för flera av nationerna inför fortsättningen.

Azerbajdzjan är däremot toksist efter fyra raka förluster och kan rikta in sig på att försöka rädda sin heder, snarare än att ta sig till EM-slutspelet. Vägen dit är helt enkelt för lång.

Kroatien har tre vinster, men föll faktiskt mot Ungern med 2-1 i en av omgångarna. Viktigt att notera är att laget också bara vunnit med uddamålet mot Azerbadzjan och Wales. Det är inte samma galet starka Kroatien som i VM, även fall 4-0-vinsten borta mot Slovakien senast bådar gott.

Annons:

Kroatien är favoriter

En viktig sak att ta med sig inför den här matchen är att det kroatiska landslaget fått klara sig utan nyckelspelaren Ivan Rakitic under hela den här samlingen. Anledningen är att han har haft tankarna på annat håll under den intensiva sommaren, då han ryktats bort från FC Barcelona och verkar vara allt mindre önskad i laget. Det här är såklart en klar nackdel för Kroatien.

Azerbajdzjan är gruppens klara slagpåse och även fall man faktiskt varit nära att ta poäng, inte minst mot Kroatien i premiären tidigare i våras, är det ett lag som inte har en chans att nå EM 2020. Det kommer väl egentligen inte som någon överraskning. Nu står laget på totalt sex raka förluster och dessutom har man släppt in minst två mål i sina sju senaste tävlingsmatcher. Det är inget vidare facit att luta sig mot.

Det som däremot ger någon form av optimism för den som av någon anledning håller en tumma eller två för Azerbajdzjan är att laget gjort fyra mål under det här kvalet. Det är sannerligen inget lag som är helt usla i sin offensiv. Faktum är att laget gjort mål i samtliga (!) fyra kvalmatcher hittills och trots att det inte har givit några poäng är det någonting värt att ha med sig.

Därför spelar vi nu båda lagen göra mål till smått galna 2,75 gånger såsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  2,75 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  18:00, måndag 9/9
TV:   Matchen sänds inte på svensk tv.
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.