Speltips inför Barcelona – Atlético Madrid 4/3: Skållhet seriefinal på Camp Nou!

Spelbloggare Publicerat: 4 mars 2018

Det är sista chansen för Atlético Madrid att skaka liv i titelhoppet, när de besöker Barcelona på Camp Nou i en het seriefinal. Gästerna har fått fantastisk snurr på anfallsspelet och bör kunna såra samt hota katalanerna.

För ett par månader sedan trodde alla – inklusive undertecknad – att Barcelona hade Primera División-titeln som i en liten ask, men situationen har förändrats och efter deras tapp mot Las Palmas i veckan, medan Atlético Madrid krossades Leganés med 4-0, skiljer enbart fem poäng dem åt.

Barcelona förlorar förvisso knappt matcher, men har problem med formen. Varit mycket upp och ner på sistone. Ni minns kanske hur stora problem de hade i det första mötet mot Chelsea i CL-slutspelet också? Returen spelas om en och en halv vecka. Däremellan har de även match mot Málaga.

Bättre framfart har tveklöst Atlético Madrid. Åtta matcher i följd har de segrat i, sex i serien och två i Europa League, och de står rejält stärkta: med blodsmak i munnen för att skrämma upp Barcelona ytterligare i titelracet, som helt står mellan dessa klubbar.

Om Barcelona vinner – är det väl avgjort? Om Atlético vinner – då är det nerv! Oavgjort – och vi står still. Fantastiskt mycket i potten denna söndagseftermiddag.

Hela startmaterialet har Barcelona intakt, enbart med ett par lättare skador. Gästerna har frågetecken över Stefan Savic och Lucas Hernández.

Spelet suttit i dem raka inbördes möten

Att Atlético Madrid kommer försöka spela tajt, det är såklart fallet – som alltid i den här typen av toppmatcher. Men förvånas inte om det ändå öppnas upp en del; att bortalaget kan skrälla på stort, eller i alla fall lämna offensiva avtryck i form av mål.

Den offensiv som Atlético mäktat med de senaste matcherna är underbart fin. Fyra mål mot Leganés hemma och fem mot Sevilla borta. Det mest slående med detta: Antonio Griezmann, som varit suverän under 2018, har stått för sju av dessa. Fransosen kommer vara ett stort hot för det katalanska värdskapet.

Vad vi tänker: att Atlético kommer kunna utnyttja de omställningsmöjligheterna som dyker upp väl. Samtidigt är det närmast omöjligt att hålla nollan på Camp Nou. Det har bara hänt vid ett tillfälle av de 31 senaste möjliga.

Nu när Barcelona är i lite extra småsvajig form, då är det väl som upplagt för mål? Precis som fallet varit när lagen mött varandra de senaste åren: fem raka med mål åt båda håll!

BLGM – ja till 1,91 måste helt enkelt synas. William Hill med oddset.

  Rygga spelet hos William Hill – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 16:15, söndag 4/3
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: