Speltips inför Barcelona – Chelsea 14/3: Tätt och jämnt i supermötet

Spelbloggare Publicerat: 14 mars 2018

Favoritskapet för Barcelona har blivit alldeles för stort när en plats till Champions Leagues kvartsfinaler hittas i potten och Chelsea står för motståndet. Skrällbud i returen på Camp Nou?

UNIK ODDSBOOST: Få 10,00 på Barcelona att vinna matchen! Läs mer om och hämta kampanjen här. 

1-1 fick vi på tavlan efter 90 summerade minuter mellan Chelsea och Barcelona, från Stamford Bridge.

Precis som väntat var Barcelona de som förde matchen och hade mest boll, men målchanserna var det främst Chelsea som skapade och att katalanerna kom undan med 1-1 – ett mycket bra och gynnsamt resultat – var med stort flyt.

Exempelvis hade Willian, också senare matchens första målskytt, två bollar i virket under matchen. Målet kom med cirka halvtimmen kvar att spela, för att Leo Messi sedan skulle kvittera till slutresultatet kvarten senare.

Trots att det var mersmak Chelsea, är nu Barcelona enorma favoriter till att lösa den här kvartsfinalplatsen. Annat kan inte påstås när de har ett kryss, samt stärkta av ett bortamål, att spela på inför en retur på Camp Nou. Där hade de varit favoriter helt oavsett motstånd.

Direkt efter det första mötet dessa två emellan åkte Chelsea på två förluster – borta mot Manchester City respektive Manchester United. Båda kom med uddamålen. Tillbaka på vinnarspåret var man dock senast, via en 2-1-trea i derbyt mot Crystal Palace. Där blev nämnde Willian målskytt på nytt och han kan mycket väl bli en huvudrollsinnehavare den här matchen.

Barcelona har spelat fem matcher sedan sist och i den raddan av matcher hittas bland annat en 1-0-vinst över Atlético Madrid – och den betydde, med största säkerhet, att Primera División-titeln nu är klar. Men annars har de väl inte sett överdrivet starka ut? Bland annat tappades det i ett bortamöte mot Las Palmas, 1-1.

Chelsea med toppchans

Av de senaste nio inbördes mötena, sedan 2006 och framåt, har Barcelona inte förmått att vinna ett enda. Nu var det flera år sedan de möttes sist, men det kan fortfarande vara statistik värd att beakta. Sedan 2005 har det blivit 12 matcher och katalanerna har som bäst vunnit med uddamålet.

Normalt skulle undertecknad inte motivera ett speltips med sådan statistik, när den sträcker sig så pass många år tillbaka i tiden, men det talar åtminstone knappast emot våra tankar – att här är det ett bud på skräll.

Chelsea ska inte viftas undan som chanslösa här, absolut inte. Spelbolagen, tillsammans med marknaden, är fast beslutna om att Barcelona ska vara storfavoriter – och då känner vi att de blir lite väl fokuserade på vad parterna presterat de senaste åren, snarare än var de står nu.

På Stamford Bridge visade Chelsea verkligen framfötterna, hur de snabbt ställde om och kom till offensiva situationer. Här kommer de vara ännu mer tillbakalutade, men de har trots allt visat att Barcelona kan såras vid bolltapp.

Defensivt är Barcelona oerhört stabila, men vi tycker inte att de ser alls prickfria ut. Framåt händer det hyfsat lite och här riskerar även Andrés Iniesta att missa matchen. Det skulle vara ett brutalt avbräck om han behöver stå åt sidan. Inte heller Philippe Coutinho är disponibel i Champions League.

Tätt? Absolut! Underspelen lockar, men vi finner störst värde i spelen till Chelseas favör.

Chelsea +1,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet om de förlorar med uddamålet – till oddset 1,94 känns som ett bra spel på förhand.

  Rygga spelet hos Bethard – Få en unik bonus: 200% upp till 1 000 kronor!

Speltips:

Speltips: Chelsea +1,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,94 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (Unik bonus: Sätt in 500, spela för 1 500 kronor!)
Spelstopp: 20:45, onsdag 14/3
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: