Speltips inför Barcelona – Eibar 13/1: Skrälltankar från Camp Nou

Spelbloggare Publicerat: 13 januari 2019

Skrälloddsen och -spelen som dukas upp när Barcelona och Eibar ska mäta krafterna på Camp Nou i veckans näst sista Primera División-match lockar oerhört. Här tar ni del av vårt speltips.

Annons:

Ett starkt b-betonat Barcelona åkte på en 1-2-förlust mot Levante i veckan och sitter nu illa till inför returen i Copa del Rey-åttondelsfinalen, men just det; att det städades om så friskt i startelvan ska understrykas. Givetvis är seriens titelstrid och det stundande Champions League-slutspelet prioriterat.

Ser vi till det relevanta för denna match, alltså seriespelet och situationen som råder där, hittas katalanerna på toppen av kullen och har ett försprång om fem pinnar till närmsta konkurrent i Atlético Madrid.

Kan Eibar sätta käppar i hjulen för Barcelona? Väsentliga skillnader råder, såklart, men Eibar har också visats svåra att slå. Däremot har de också haft problem att vinna tajta matcher på sistone och fem raka har renderat i oavgjorda resultat. Uppseendeväckande statistik.

Faktum är ändå att drömmen om Europaspel lever vidare för Eibar, fastän de hittas på den undre halvan. Glappet mellan mittenskiktet och upp till framförallt sjätteplatsen, vilken leder till Europa League-kval, är försvinnande litet.

Eibar kommer till spel utan Pedro León, Charles och eventuellt Iván Ramis. Och Barcelona utan Rafinha, Samuel Umtiti samt eventuellt duon bestående av Thomas Vermaelen och Sergi Samper. Inte mycket nytt på tapeten.

Eibar stretar emot

På hemmaplan ska Barcelona under normala omständigheter axla favoritskapet mot vilket motstånd som helst i världen och så även mot Eibar. Såklart.

Men skillnaderna mellan toppen och resten av Primera División har blivit en bit kortare det här spelåret. Varken Barcelona eller framförallt Real Madrid, placerade femma, är inte i närheten av lika dominanta som de varit.

Det är förhållandevis sällan som katalanerna vinner med extrema siffror numera och Eibar ska inte värderas som en lättviktare för den delen heller. Poängen borde vara en bra bit borta, men kan siffrorna åtminstone hållas nere? Det är känslan.

Spelet – Eibar +2,5 mål (asian handicap) till oddset 1,83 hos Unibet. Då sitter spelet om de förlorar med max två baljors marginal, spelar oavgjort eller vinner matchen.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få 500% upp till 500 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Eibar +2,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp: 18:30, söndag 13/1
TV: 
Stream:  strive logo betsson logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.