Speltips inför Barcelona – Levante 7/1: Spelet suttit i 19/20 senaste för katalanerna

Spelbloggare Publicerat: 7 januari 2018

Helt lättspelade är Levante inte och när de besöker Camp Nou i en av årets absolut tuffaste bataljer, mot serieledande Barcelona, finns det indikationer på att de ska kunna streta emot på ett fullt acceptabelt vis.

Tabellen talar sitt klara språk: det är toppen mot botten. En av de främsta världspjäserna i fotbollens värld mot en nykomling som med näbbar och klor ska försöka överleva i det spanska finrummet, Primera División.

Men Levante ska ha all heder i världen för vad de presterat. Förhållandevis svåra har de visats att slå; det har enbart blivit fem förluster på 17 matcher. Dessvärre bara tre vinster. Men det tydliga statementet – att det här inte är ett lag att snurra upp hur enkelt som helst. Det visar också de 22 insläppta målen på, vilket är färre än flera av de som hittas på tabellens övre halva.

Ovanför strecket är de också, dock bara med en trea och ett antal mål ner under det. Varenda pinne kan komma att bli avgörande när allt ska summeras. Men att det ska bli – minst – en sådan mot Barcelona, det kanske är mycket begärt?

Spelbolagens åsikt är klar och deras samlade värdering är att Barcelona ska vinna åtminstone nio av tio möten som detta, som situationen ser ut.

Barcelona är inte bara serieledare, utan är de enda som ännu har en nolla i förlustkolumnen: 14 vinster, tre kryss. Glappet till närmsta konkurrent i Atlético Madrid är på hela nio pinnar, så det ska mycket till för att detta guldläge ska tappas.

Släppt in sju mål på 17 matcher

Som om det inte redan vore en tillräckligt tuff uppgift, så starka som Barcelona är, för Levante. Här har de hela tre mittfältspjäser avstängda: Enis Bardhi, José Luis Morales samt José Campaña och det finns även lite skador på det. Hemmalaget saknar ”bara” Samuel Umtiti och Sergio Bosquets.

Men vi vill ändå inte se Levante som helt utan chans att åtminstone hålla siffrorna nere och undvika förnedras.

Defensivt har Levante visat att de håller för den här nivån och en av årets matcher har innehållit fler än fem mål, cupen och serien inkluderad. Det kommer enbart handla om att hålla försvarsmuren uppe på Camp Nou, så då får de i alla fall fokusera på vad de är bäst på.

Omställningsmöjligheterna ska man försöka utnyttja, såklart, men det är knappast speciellt mycket krut som satsas där.

Det som stuckit ut mest med årets Barcelona är stabiliteten. Enbart sju mål är insläppta på 17 seriematcher. Relativt få proppen ur-prestationer, där siffrorna skjutit helt i höjden, har det däremot blivit.

Enbart en av de 20 senaste matcherna, vilket var mot Real Murcia, som tillhör den spanska tredjedivisionen, har innehållit fler än fyra mål för Barcelona. Det tycker vi är talande statistik.

3-0?

Under 4,5 mål är ett mycket fint spel till 1,85x, vilket erbjuds av Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Få 500% bonus upp till 500 kr!!

Speltips:

Speltips: Under 4,5 mål
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Expekt (500% extra upp till 500 kronor!)
Spelstopp: 16:10, söndag 7/1
TV:  viasatpremium logo viasatultrahd logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 


Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: