Speltips inför Barcelona – Lyon 13/3: Kortspel från returen

Spelbloggare Publicerat: 13 mars 2019

Det kan smälla i Champions League-åttondelsfinalreturen mellan Barcelona och Olympique Lyon och matchens speltips hämtas från kortmarknaden och mer specifikt en av ena partens linor.

Annons:
KAMPANJ: Få 7,0 på Barcelona att vinna matchen. Läs mer här! Regler & villkor gäller.


Annons:

Lyon lyckades hålla ihop det i hemmamötet mot Barcelona, även om katalanerna skapade en hel del, men utan att spräcka nollan och 0-0 står det på tavlan när 90 av 180 minuter är avverkade. I potten, som bekant – en kvartsfinalplats i världens största turnering för klubblag.

Men racet är absolut inte kört. Ett bortamål skulle kunna skaka liv i det här fullt ut och Lyon har visats kunna ställa till med problem för världsjättar även under CL-gruppspelet; en vinst, faktiskt borta, samt ett kryss mot Manchester City. De oavgjorda utfallen har varit ett återkommande tema.

Kapacitet att slå på stort, det har Lyon. Tredjeplatsen i Ligue 1 är väl på ett ungefär vad som kan väntas av dem, men det är deras höjder som sätter respekt hos motståndarna. Dipparna är dessvärre relativt djupa.

Oddsen talar dock sitt klara språk; att Barcelona är den stora favoriten och det betalar som bäst 1,20 x insatsen för att de avancerar vidare härifrån. Samma spel på Lyon – 5,0. Visar på och understryker de skillnader som det facto råder mellan klubbarna, deras spelarmaterial och sportsliga muskler.

Barcelona hade vissa bekymmer i förra veckans match mot Primera División-nästjumbon Rayo Vallecano; släppte in det första målet, för att sedermera vända till 3-1. Spiken i kistan kom dessutom i slutminuterna. Med lite oflyt skulle det kunnat sluta helt annorlunda.

På skadefronten står det klart att Rafinha saknas för Barcelona och att Ousmane Dembélé samt Thomas Vermaelen är osäkra kort. Gästerna har Amine Gouri indisponibel, Marcelo och Rafael tveksamma.

Minst tre bortakort

Här ska Lyon för allt i världen försöka täppa till defensiven i första hand och därefter kontra effektivt. Ta vara på de möjligheter som dyker upp. Det kan krävas en del tuffare tilltag för att hålla motståndarna i schack. Såväl taktiska kort som sådana i rena kampmoment kan det således bli ett flertal av, misstänker vi.

I det omvända mötet fick Lyon syna två ostskivor och det hade mycket väl kunnat bli fler av den varan. Nu spelar man på bortaplan och då blir det att krypa ihop ännu mer och troligen att sättas under ännu hårdare press.

Huvuddomaren, polacken Szymon Marciniak, har kastat upp en hel del kort i hans senaste dömda Europamatcher; 8, 3, 6, 12, 8 respektive 7 stycken. Foten lär sättas ner när det väl behövs.

Lyon över 2,5 kort spelas till fullt acceptabla 1,70 gånger pengarna hos Paf.

Annons:
  Rygga spelet hos Paf – Få 100 kronor omsättningsfri bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Lyon över 2,5 kort
Odds: 1,70 (Jämför alla odds)
Bolag: Paf
Spelstopp: 21:00, onsdag 13/3
TV:  tvsex logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.