Speltips inför Barcelona – Olympiakos 18/10: Kattens lek med råttan

Spelbloggare Publicerat: 18 oktober 2017

Det kommer krävas en insats utöver det vanliga för Olympiakos att kunna sätta käppar i Barcelonas hjul när lagen möter varandra på Camp Nou i Champions League-gruppspelets tredje omgång. En övermäktig uppgift?

Europas just nu kanske bästa fotbollslag i Barcelona kan ta ett stort kliv mot Champions League-slutspelet efter att ha vunnit de två inledande gruppspelsmatcherna och nu ställs mot jumbon, Olympiakos.

Barcelona står med full pott, vann med 3-0 över Juventus och med 1-0 borta mot Sporting CP, och toppar därutöver spanska Primera División efter en delikat start på spelåret, Supercupfinalen mot Real Madrid borträknad. Deras första tapp sedan dess kom senast, 1-1 borta mot Atlético Madrid. Katalansk hjälte blev Luís Suárez med sin kvitteringsbalja i slutminuterna.

På skadelistan står Rafinha, Ousmane Dembélé och Arda Tutan kvar för Barcelona. Ingenting nytt under solen.

På andra sidan planhalvan tar alltså gruppjumbon, Olympiakos, plats. Tvärtemot Barcelona har de nollan i poängkolumnen intakt och den tyngsta förlusten var förstås den i premiären, nyckelmatchen hemma mot Sporting, 2-3. Något Champions League-slutspel skulle det såklart inte bli på tal om, men nu är de en bra bit på efterkälken i jakten på tredjeplatsen, som leder till Europa League-slutspel.

Jagor Vukovic och Ben Baouhane är i riskzonen att missa matchen för Olympiakos. Status för de nämnda herrarna offentliggörs närmare avspark.

Bra betalt

Skillnaderna från den absoluta toppen i Europa till uppstickarna har växt rejält de senaste åren och känslan är att den exploderat till det här spelåret. Flera matcher i varje Champions League-omgång där siffrorna rentav skjuter i höjden.

Och blir detta en sådan, där Barcelona vinner klart? Annat skulle förvåna undertecknad, faktiskt.

Dels är Barcelona en herrans massa klasser bättre än Olympiakos, nu också stärkta av hemmaplan och förutom det är grekerna helt ur form. Innan helgens knappa bortavinst mot Panionios hade tredje förluster radats upp, varav två i den serie som de kammat hem sju år på följden.

Ute i Europa, Champions League, har Olympiakos dessutom sällan haft mycket att sätta emot den absoluta toppen. Klara förluster, en efter en. De må ha stått emot Juventus, som Barcelona krossade med 3-0 på Camp Nou, väl – men desto större svaghetstecken syntes till i 2-3-förlusten hemma mot Sporting. Laget reducerade vid dubbla tillfällen i slutminuterna och var i övrigt chanslösa.

Det här borde bli en kattens lek mot råttan…

Barcelona -2,75 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet om de vinner med tre baljor – testas med glädje till 1,86x hos 10bet.

  Rygga spelet hos 10bet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Barcelona -2,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,86 (Jämför alla odds)
Bolag: 10bet (Unik: 1 000 kronos bonus!)
Spelstopp: 20:45, onsdag 18/10
TV:  viasatsport logo viasatxtra logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: