Speltips inför Barcelona – Real Madrid 6/2: El Clásico – med finalplats i potten

Spelbloggare Publicerat: 6 februari 2019

Barcelona eller Real Madrid? Spaniens två största klubbar ska över 180 minuters fotboll slåss om den ena platsen i Copa del Rey-finalen och de inledande 90 av dessa utspelas på Camp Nou. Äntligen dags för El Clásico!

Annons:

Finalplatsen ska delas ut och vinnaren från detta dubbelmöte – redan nu en minifinal – ställs mot Real Betis eller Villarreal i titelfajten.

Redan i kvartsfinalen var Barcelona ute på tunn is efter att ha förlorat bortamötet mot Sevilla med noll mål mot två, men som så ofta förr kom de tillbaka med besked och vann returen med de förkrossande tennissiffrorna 6-1. Offensiv briljans och en av de i strålkastarljuset var Philippe Coutinho med sina dubbla fullträffar.

Nu finns inte annat på kartan än tre titlar under året, i serien, den inhemska cupen och Champions League. Goda chanser på alla fronter.

Försöka sätta stopp för deras framfart ska alltså ärkerivalen Real Madrid, som – äntligen! – på allvar ser ut att ha funnit formen, och tajmingen är såklart passande till detta dubbelmöte. Framåt i banan har knutarna släppt och där spelar Karim Benzemas nyvunna form in; mål i fyra matcher efter varandra och sex till antalet.

Resultatet av detta, på pappret? Fem raka vinster, senast med 3-0 över Deportivo Alavés. Kvartsfinaldubbelmötet mot Girona summerades dessutom i en 7-3-kross.

Raka ettan lockar

Det stora diskussionsämnet inför matchen har varit huruvida Leo Messi, som åkte på en mindre skada i samband med 2-2-mötet med Valencia förra veckan – en match han också stod för båda målen i, hinner bli spelklar eller ej.

Givetvis kommer förutsättningarna vara vitt skilda beroende på vad beskedet blir, men oavsett vad ser vi att Barcelona ska kunna såra ett defensivt svajigt och stundtals oorganiserat Real Madrid djupt.

Även under denna radda av vinster för Real Madrid har målen fortsatt släppas in och om man inte får till det defensiva mot Barcelona blir det tufft. Oerhört tufft.

Barcelona är medvetna om hur svårt det är att leverera resultat på Santiago Bernabéu och kommer för allt i världen försöka se till att komma dit, till returen, med en seger i bagaget. Det borde chanserna dessutom vara stora till. Vi värderar helt enkelt katalanerna som mer väloljade, snäppet vassare och rentav stabilare.

Interwetten erbjuder oss 1,80 gånger pengarna för den raka ettan och det räcker absolut för att motivera en investering.

Annons:
  Rygga spelet hos Interwetten – Få upp till 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Barcelona vinner, rak etta
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Interwetten
Spelstopp: 21:00, onsdag 6/2
TV: 
Stream:  strive logo betsson logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.