Speltips inför Barcelona – Real Valladolid 16/2: Ingen höjdarmatch, va?

Spelbloggare Publicerat: 16 februari 2019

Barcelona mot Real Valladolid. Behöver det betyda storsiffror på Camp Nou? Inte nödvändigtvis. Flera faktorer pekar snarare på en förhållandevis tajt 90-minutershistoria i Primera División.

Annons:

Formen är ett orosmoment. Ganska stort. Med tre raka kryss, varav två i serien och andra i cupen, har man släppt fördelen till Real Madrid i Copa del Rey samt släppt in desamma i titelstriden – på allvar.

Glappet som katalanerna har till Real Madrid är på sex pinnar och som det sett ut på sistone kan varningssignalerna höjas, och då spelar konkurrentens stora toppform in i bilden likväl som Barcelonas dunkla form.

Här värderas chansen att komma tillbaka på vinnarspåret vara enorm. Den raka ettan står som bäst i siffror om 1,17. Observera att detta var när speltipset var skrivet samt publicerat, under fredagseftermiddagen.

Real Valladolid harvar på i det nedre skiktet av tabellen och ska försöka slå undan det motstånd som försöker passera samt peta ned dem bland bottentrion av serien. Tre platser och en trea är avståndet ner dit på för närvarande, så mycket talar för att nykomlingen det facto kan klara av det.

Formen, då? Den är lite svårtydd. Senast, 0-0 hemma mot Villarreal, och det följde upp en käftsmäll tillika 0-4-förlust mot Huesca och det i sin tur en 2-1-vinst över Celta Vigo. Omöjligt att med bestämdhet kunna säga var det står och vartåt det barkar.

Fokus på annat – målsnålt?

Toppen mot botten. Ett Barcelona som ofta är dominant. Men siffrorna, de behöver inte skjuta i höjden.

Det mest tydliga att nämna är katalanernas formsvacka, med tre raka kryss och senast ett mållöst sådant mot Athletic Bilbao. Det verkar inte vilja släppa och nu har Barcelona dessutom andra saker att tänka på – nästa veckas Champions League-möte med Lyon. Tre dagar från denna fajt.

Förvånas således inte om det skulle roteras rätt friskt i hemmastartelvan, kanske i synnerhet på de offensiva positionerna. Luis Suárez, Leo Messi eller Philippe Coutinho. Vem, om någon, offras?

Gästerna kommer för allt i världen försöka hålla ihop försvaret på Camp Nou, se till att i första hand hålla nollan intakt och arbeta utifrån det eller i andra hand hålla siffrorna nere. Få som trots allt räknar med att pinnarna ska trilla in.

Försvarsinsatsen senast mot Villarreal lämnade positiv eftersmak. Offensivt? Avtrubbat. Precis som resultatet antyder, 0-0.

Under 3,5 mål spelas till en bit under dubbla insatsen hos Fastbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Fastbet – Spela direkt, utan konto!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 3,5 mål
Odds: 1,89 (Jämför alla odds)
Bolag: Fastbet
Spelstopp: 20:45, lördag 16/2
TV: 
Stream:  strive logo betsson logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.