Speltips inför Barcelona – Sevilla 30/1: Givet kortspel

Spelbloggare Publicerat: 30 januari 2019

En domare som sätter ner foten kan kasta upp korten ur fickan, ett utsatt Barcelona och ett Sevilla som för allt ska försöka hålla undan. En väntat hård och tuff batalj? Här ska det slås fast vilken av klubbarna som avancerar vidare till Copa del Rey-semifinalen.

Annons:

Det var en storartad insats som Sevilla stod för i det första mötet av dessa två och vinstsiffrorna på Ramón Sánchez Pizjuán summerades till 2-0 – ett resultat som innebär att favoritskapet helt bytt sida.

Anmärkas ska det att Barcelonas uppförsbacke inte bara är vid två mål. Det faktum att de lämnade den första matchen mållös innebär att de måste stå för minst fyra baljor om Sevilla skulle få in en. Oddsen på vilken sida som ska avancera vidare står nu i 2,40-1,65. Ganska klart favoritskap med andra ord.

En stark vitamininjektion lyckades Sevilla också av den solida prestationen i den omvända matchen. Därefter, under helgen, krossades Levante med fem mål mot noll och alla målen kom i den andra halvleken. Helt annan typ av match än denna, men likväl ett massivt styrkebesked.

Barcelona lyckades i deras tur hämta andan från besvikelsen förra veckan genom att kamma fullt via en 2-0-vinst borta över Girona. Leo Messi stod för ytterligare en fullträff – den sjunde raka för honom. Han vilades, som säkert bekant, på Ramón Sánchez Pizjuán. Rotation lär det också bli här, men kanske mindre?

Linan passerad i domarens fyra senaste matcher

Även om det brukar roteras en del i cupspel, och väntas så även här, är det en match som tas på stort allvar. Efter 90 minuter ska det summeras vilken sida som blir semifinalklara och där titeldrömmen lever kvar vid liv.

Eftersom Barcelona, som har så mycket kvalitet, jagar ur brant uppförsbacke och Sevilla ska försöka hålla ställningen intakt växer känslan fram av att det kan komma att bli ett drama präglat av hård kamp, hårda dueller och en del tjuvnyp.

Kvällens huvuddomare är José Sánchez och vid behov tvekar han inte en sekund på att plocka upp ost- eller tomatskivan ur fickan. Kan sätta ner foten när det håller på att koka över.

Kvällens kortlina är satt till 5,5 och det är en lina som passerats i Sánchez fyra senaste dömda matcher samt i fem av de sex senaste. Den som klev under innehöll fem varningar, alltså precis under linan.

Av Bethard får vi 1,77 x insatsen för överspelet på 5,5-kortslinan och det är värt att investera i.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få 500 kr omsättningsfri bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 5,5 kort
Odds: 1,77 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 21:30, onsdag 30/1
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor::

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.