Speltips inför Barcelona – Sporting Gijón 1/3: Toppen mot botten

Spelbloggare Publicerat: 28 februari 2017

Litet oddsdropp till trots – vi har hittat värde att tälja inför onsdagens Primera División-match mellan Barcelona och Sporting Gijón. Det är toppen mot botten – kommer det synas på resultattavlan efter 90 minuter?

Champions League-drömmen är mer eller mindre redan död efter 0-4-förlusten borta mot PSG i åttondelsfinalen, men här i Primera División har Barcelona fått blodsmak i munnen i jakten på serieledande Real Madrid, efter att de förlorade häromveckan.

Med en match mer spelad, är avståndet bara på en pinne till antagonisten och den främste toppkonkurrenten. Bakom ska dock Sevilla inte viftas undan – de har sett oerhört starka ut under spelåret…

Sporting Gijón härjar en bra bit nere i tabellen och har till och med droppat ner under strecket, till platsen som tredjejumbo, och med det har de ena foten i andradivisionen. En fin pinne lyckades lösas hemma mot Celta Vigo senast och hoppet är på att lösa ännu en skalp, en bra mycket större sådan. Oavsett, när spelåret ska summeras – en pinne, är just en pinne.

Javier Mascherano och Arda Turan är det frågetecken om inför matchen. Aleix Vidal och Jeremy Mathieu missar med all säkerhet matchen för Barcelona. Gästernas mittbackstalang Jorge Meré är avstängd, men annars är det ljust på truppfronten.

Räknar med en kross

Fastän Barcelona inte imponerat speciellt på sistone, ser undertecknad alla chanser för en kross av den större modellen här – och då lockar spelen till katalanernas favör, trots deras enorma favoritskap från oddssättarna.

Fin pinne senast för Gijón, men annars ser det inte superljust ut. 1-4-förlust över Atlético Madrid dessförinnan, på hemmaplan. Och det är just hemma pinnarna ska trilla in, inte på Camp Nou när Barcelona står för motståndet.

Under helgen väntar dessutom en superviktig batalj för bortalaget, då mot Deportivo La Coruna. Vill inte ta ut krafterna här?

Vi har spelat emot Barcelona vid upprepande tillfällen under spelåret – ofta med lycka – men här, mot vad vi förmodar vara ett halvhjärtat Sporting Gijón, kan siffrorna skjuta i höjden. Eller ja, de borde snarare det.

Galet viktig och skön trea för katalanerna senast, när Leo Messi i slutminuterna skickade in vad som också blev slutresultatet, 2-1, borta mot Atlético Madrid – och det är ett styrkebesked, i synnerhet då det varit sådär med formen på sistone.

Klasskillnad, hemmaplan och motivation – det talar för Barcelona denna afton…

Barcelona -3,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid tre mål – synas till 1,81x hos Unibet. Oddset har redan droppat några punkter, men spelbolaget i fråga har inte varit lika snabba i svängarna och här kan det vara på sin plats att kliva in i tid.

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Barcelona -3,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,81 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:30, onsdag 1/3
TV:  viasatpremium logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: