Speltips inför Barcelona – Tottenham 11/12: Slår motivation klass?

Spelbloggare Publicerat: 10 december 2018

Mest sannolikt måste Tottenham Hotspur vinna över Barcelona på Camp Nou för att bli en del av Champions League-slutspelet. Även om det kommer bli tufft, kunde tillfället att ställas mot katalanerna inte vara bättre. Skräll?

Annons:

Ett antal nagelband kommer säkerligen bitas av sönder under tisdagskvällen, kanske framförallt bland ”Spurs”-supportrar. Britterna måste mest sannolikt vinna över Barcelona på Camp Nou – en plats katalanerna försvinnande sällan förlorar på – för att hålla jagande Inter, som man har bättre inbördes statistik än, på efterkälken och säkra andraplatsen i grupp B.

Detta eftersom Inter i deras avslutande match, parallell med denna, ställs mot ett helt avhängt PSV – en match det ska mycket till för dem att svika i. Kan trean nästan helt räknas hem där?

Barcelona kan slappna av helt och hållet i kvällens match efter att med fyra vunna och ett kryss säkrat den förstaplats som leder dem vidare och för att ställas mot ett förhoppningsvis mindre namnstarkt motstånd i den första slutspelsfasen.

Att katalanerna redan nu knutit ihop säcken är att ha gjort sig själva en björntjänst i samband med att spelschemat varit och vidare är så pass tätt. Dagarna innan den här matchen, krossades lokalrivalen Espanyol med 4-0 – på bortaplan! Därmed var den fjärde raka segern summerad. Toppformen prickad?

Betydelselös match – för Barcelona

Aspekten motivation – och därmed rotation – måste värderas in och ska absolut inte underdrivas inför matchen. Tror faktiskt att Tottenham kan stjäla hem hela potten på Camp Nou, även om de kommer få arbeta stenhårt för det.

Och detta just eftersom det är en match som Barcelona kan ta lätt på och som de väntas rotera friskt i. Bland andra Leo Messi väntas få spara på sina krafter och på skadelistan hittar vi fyra namn i Sergi Roberto, Rafinha, Malcom samt Samuel Umtiti.

Tottenham har för den delen också en radda spelare borta, som Mousa Dembélé och eventuellt Sergi Aurier, men kommer kunna ställa upp en snudd på ordinarie startelva – i en ödesmatch som denna. Kvalitéer finns det en hel del av i ”Spurs” även om de tenderar att svika i de lite större matcherna, men skillnaden här är att förutsättningarna ser helt annorlunda ut än normalt. Bättre tajming att åka till Camp Nou kunde inte komma.

Den raka tvåan testas med glädje till 3,25 gånger pengarna. De siffrorna tackar vi Betway hjärtligt för.

Annons:
  Rygga spelet hos Betway – Få 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Tottenham vinner, rak tvåa
Odds: 3,25 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway
Spelstopp: 21:00, tisdag 11/12
TV:  tvsex logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.