Speltips inför Barcelona – Valencia 1/2: Semifinal i Copa del Rey

Spelbloggare Publicerat: 1 februari 2018

Inte blir det väl något målpartaj i den spanska cupens första semifinalmöte mellan Barcelona och Valencia? Det tror åtminstone inte vi på, till skillnad från oddssättarna och det öppnar för en viss typ av positioner.

Fyra klubbar återstår i Copa del Rey. Vinnaren av detta dubbelmöte ställs mot Leganés eller Sevilla, som spelade oavgjort på Stadio Municipal de Butarque, 1-1, i deras inledande match under onsdagskvällen. Favoritskapet att ta den ena finalplatsen innehar därför Sevilla.

Här är å ena sidan Barcelona såklart favoriter att avancera vidare, men Valencia är å andra sidan inte en lättviktare av något slag – något som deras tredjeplats i Primera División understryker väl.

Under spelåret har lagen mött varandra vid dubbla tillfällen. På Camp Nou vann Barcelona med siffrorna 4-2 efter att ha satt spiken i kistan i slutminuterna, medan det omvända slutade 1-1. Räkna med andra ord inte bort Valencia här!

Spelbolagens samlade åsikt är emellertid att katalanerna ska ha runt 80% chans att plocka den åtråvärda finalplatsen. Delvis kan man också förstå hur de resonerar, så starka som de trots allt varit.

Att Valencia därutöver kommer från en 1-4-förlust mot Barcelona, dessutom på hemmaplan, talar knappast för en skräll heller. Barcelona har förlorat blott en av deras 33 senaste matcher – en förlust som kom för cirka två veckor sedan, borta mot Espanyol i just Copa del Rey. Men eftersom de vann hemmamatchen med 2-0 var ingen fara skedd.

Ousmane Dembélé, skadad, är fortsatt borta för Barcelona och förutom det är problemen små. Enbart Thomas Vermaelen står som osäker. Valencia rapporteras ha trion bestående av Jeíson Murillo, Gabriel Paulista och Goncalo Guades tveksamma för spel och deras status kommer tittas närmare på före avspark.

Defensiv approach från Valencia

När proppen åker ur för Barcelona, då kan alltid siffrorna skjuta i höjden – oavsett motstånd. Men vi tycker det mesta talar för en förhållandevis tajt historia, varpå målunderspelen är det som lockar oss.

De inledande matcherna i dubbelmöten som dessa tenderar att vara mer tillknäppta kontra de avslutande, när det inte finns resultat att spela för och bortalaget inte sällan vill bevaka det resultat de har från start.

Med andra ord: vi tror inte att Valencia kommer vilja bjuda upp till dans här, utan ställa upp försvarsmuren för att undvika bakslag och lyckas hålla ett så pass bra resultat som möjligt till returen. Klassiska: säkra före det osäkra.

Dessutom är det just försvarsspelet som utmärkt Barcelona under året. Så lite som tio mål är insläppta på 21 seriematcher och kvartsfinaldubbelmötet mot Espanyol innehöll sammanlagt tre baljor. På Camp Nou slutade det, som nämnt, 2-0.

Under 4,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid exakt fyra baljor i matchen – plockar vi till 1,77 gånger pengarna hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 4,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,77 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 21:30, torsdag 1/2
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: