Speltips inför BATE – Arsenal 14/2: Övertro inför matchen

Spelbloggare Publicerat: 13 februari 2019

Skillnaderna vitryska BATE och storklubben Arsenal mellan är förstås fundamentala, men proppen behöver väl nödvändigtvis inte åka ur redan i det inledande mötet av två? Platsen är Borisov Arena och vårt speltips hittar ni här.

Annons:

Att dominera den vitryska klubbfotbollen är en sak. Att leverera ute på Europascenen en annan. Helt annan.

Hit, till slutspelet och sextondelsfinalen, har BATE i alla fall kommit och det är ett styrkebesked bara det. Champions League-kvalet skickades man ut med huvudet före av PSV ur, för att sedermera hamna ovanför Vidi samt PAOK – och bakom Chelsea – i Europa League-gruppspelet.

För att ställa till med en skräll här och nu kommer det krävas en storartad insats i kombination med att Arsenalspelarna vaknar på helt fel sida. Hemmamötet blir den stora nyckeln – ett starkt resultat kommer krävas i Vitryssland, för att därefter försöka hålla tätt och bevaka på Emirates Stadium i London.

Långsökt må det vara, men det ska anmärkas att Arsenal tenderar att vara extremt mycket upp och ner. Varannan av de sex senaste matcherna har renderat i förlust kontra vinst. Gott och blandat. För ”Gunners” kan Europa League i första hand vara en livlina i jakten på en CL-plats, om de nu skulle misslyckas att bli en del av Premier Leagues topp fyra.

Skadeskjutet Arsenal

Eftersom dubbelmötet alltså inleds i Vitryssland, misstänker vi det bli att skynda långsamt för Arsenal. Ett oavgjort utfall vore långtifrån förödande. Det lär knappast jagas i onödan. Matchen ska kontrolleras och föras – utan att riskmomenten blir alltför stora.

Under gruppspelsfasen stod BATE för en hedervärd insats hemma mot Chelsea – ett motstånd i mer eller mindre exakt samma klass som ”Gunners” – och förlorade bara med uddamålet, 0-1. Det har säkerligen satt någon typ av respekt hos motståndarna.

Observera också att Arsenal har stora skadebekymmer och riskerar bli utan flera stora namn, i synnerhet offensivt. Pierre-Emerick Aubameyang, Mesut Özil och Granit Xhaka är tveksamma för spel. Med säkerhet skadelistade är Rob Holding, Héctor Bellerín, Danny Welbeck samt Sokratis.

Under veckan blev det dessutom klart att Aaron Ramsey lämnar Arsenal under sommaren efter elva år i klubben. Underskattad spelare som kommer lämna ett tomrum. Ofta suverän under sina skadefria perioder. Han lär – väl? – inte få spela nu därmed.

De inledande av två matcher i dubbelmöten som dessa tenderar att bli av den mer tillknäppta karaktären. Så även här?

Under 2,5 mål spelas gladeligen till oddset 2,22 hos Betsson. Spelvärde runt 10-15 punkter nedåt.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få 2 500 + 100 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2,22 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson
Spelstopp: 18:55, torsdag 14/2
TV: 
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.