Speltips inför BATE – PSV 21/8: Högoddsare från CL-kvalet

Spelbloggare Publicerat: 21 augusti 2018

Svårighetsgraden och oddset skruvas upp ett par hack när vitryska BATE och holländska PSV drabbar samman med målet att ta en plats i Champions League-gruppspelet.

Annons:

Nu är det nära! Playoffet, den sista kvalrundan – för att bli en del av fotbollens främsta scen. Vinnaren får spela Champions League-gruppspel och förloraren Europa League-dito. Väsentliga skillnader.

BATE är Vitrysslands storhet i fotbollsvärlden. Serien har de vunnit vartenda år från 2006 och framåt och årets seriespel, 17 matcher in i kalaset, leder de bekvämt. Konkurrenterna har inte ens varit i närheten. Ute i Europa har de desto mindre att stoltsera med, men ändå kunnat passera HJK samt Qarabag – båda med uddamålen – i kvalspelet.

Dominans är det kanske inte på tal om för PSV, men de har åtminstone varit den mest framstående klubben i Holland de senaste åren och inlett pågående säsong med stil: sex pinnar på två matcher och en plusmålskillnad om fem baljor. Första kvalmatchen här i CL blir det här, varpå det ändå kan vara lite svårt att sia vart de står och vartåt det barkar.

Enklare att slå fast är att PSV är ett bättre fotbollslag, klart bättre. Det avspeglas även på oddsfronten, där holländarna står i 1,25x för att plocka den här CL-biljetten och skrällspelet på BATE i 4,50.

Tätt första möte

Det finns mycket att ta hänsyn till i matcher som denna – och med alla aspekter invärderade undrar vi om PSV inte får axla ett för stort favoritskap och att värdet hittas på annat håll än favoritspelen.

PSV är inte direkt pressade, trots att de är den bättre parten, att vinna bortamötet. Ett kryss skulle exempelvis innebära att utsikterna för att vinna den här dubbelmöteshistorien är enorma. På hemmaplan är risken desto mindre att svika.

Heller ska inte BATE räknas som en liten lättviktare. De har hyfsade kvalitéer och avancerade, som bekant, förbi Qarabag i den tredje kvalrundan.

Utöver det är det förstås speciellt för PSV-spelarna att ta picket och packet till Vitryssland för att spela fotboll. Stärker hemma-/bortaplansfaktorn en del.

Summa summarum: tätt och kryss?

Vi plockar X-tecknet till 3,50 gånger pengarna hos Interwetten.

Annons:
  Rygga spelet hos Interwetten – Få 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Oavgjort, rakt kryss
Odds: 3,50 (Jämför alla odds)
Bolag: Interwetten
Spelstopp: 21:00, tisdag 21/8
TV:  viasatsport logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.