Speltips inför Bayer Leverkusen – Werder Bremen 6/2: Tyskt cupfokus

Spelbloggare Publicerat: 6 februari 2018

Klass, hemmaplan och motivation är tre faktorer som talar för Bayer Leverkusen i tisdagens tyska cupmatch mot Werder Bremen, varpå vi lämnar förtroendet i deras händer med ett spel till en bit under dubbla insatsen.

DFB Pokal är framme vid dess kvartsfinaler när åtta klubbar ska bli till fyra. Bland de återstående är det helt blandad kompott, som i denna match – toppen mot botten. Tabelltvåan och fjärdejumbon i Bundesliga!

Bakom serieledande liksom suveräna Bayern München i Bundesliga, är det helt öppet race om CL-platserna. Från tvåan, alltså Leverkusen, till åttan Borussia M’gladbach är skillnaden så liten som tre ynka poäng. Finns det då utrymme att satsa helhjärtat på cupen? Undertecknad tror ändå det. Titeltörsten är stor!

Werder Bremens kontrakt i det tyska finrummet hänger på en skör, skör tråd. Enbart ett par baljor i målskillnad håller dem på rätt sida strecket och problemen i klubben är uppenbara. Här i DFB Pokal har de ändå skickat ut tre klubbar, i Würzburger Kickers, Hoffenheim och Freiburg. Men hur stort är fokus på cupspelet? Det tål att diskuteras.

Leverkusen minusspelas

Det är hyfsat starka startelvor som Werder Bremen luftat i cupen, men det är klart att seriespelet och den stundande kontraktsstriden är hårt prioriterat. Även om det inte städas om helt i elvan – hur motiverat kan man vara när situationen faktiskt ser ut som såhär? Gnistan, svår att hitta?

Annars har Werder Bremen varit lite av ett boogeyteam för Leverkusen i cupvärlden, men det kan bli missvisande att blicka bakåt och inte ta hänsyn till det som faktiskt är relevant: förutsättningarna just här och nu.

Gästerna har kommit in i klart bättre form på sistone och vann faktiskt borta över Schalke 04 senast. Det är imponerande. Dock ska vi påminnas om skillnaderna dessa två emellan; 15 pinnar i serien och det visar oss svart på vitt hur saker ser ut.

Med hemmaplans- och motivationsfördel känns det passande att skicka in stålarna på Bayer Leverkusen. Värdet anser vi emellertid inte vara det största, utan rätt knappt, och insatsen kan monteras ner ett snäpp.

Men spelet – Bayer Leverkusen -1,0 mål (asian handicap) till 1,91 x såsen hos Bethard. Då får vi insatsen tillbaka om de vinner med exakt uddamålet.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Bayer Leverkusen -1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 20:45, tisdag 6/2
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: