Speltips inför Bayern München – AC Milan 24/7: Hett möte i träningsmatchen

Simon Pålsson Publicerat: 23 juli 2019

Det blir såklart ett favoritspel inför mötet mellan Bayern München och AC Milan natten till onsdag svensk tid. Det är International Champions Cup som gäller den 24 juli 2019.

Annons:

International Champions Cup är en behållning så här i sommartider och den som har möjligheten att stuva om dygnet, eller som av andra anledningar håller sig vaken om nätterna, har chansen att se många intressanta lag så här veckorna innan säsongerna i Europa startar.

Det är ett speciellt skede av säsongen nu när lagen försöker att vässa formen inför vad som komma skall. För Bayern München är det lite av ett generationsskifte som ska ske och därför tar man den här turneringen på överraskande stort allvar.

Det visar inte minst 3-1-vinsten mot Real Madrid senast. Det var en match som visade att tyskarna trots allt är en bit in i sina förberedelser och verkligen inte tar det här på alldeles för lätt sätt.

AC Milan har bara spelat en vänskapsmatch under osmmaren och då blev det 1-1 mot Novara. Det var några dagar sedan och fler spelare ska ha anslutit till lagets försäsongsläger, men känslan är att vi är ett par riktigt långa steg ifrån det AC Milan som charmade brallorna av oss i början av 2010-talet.

Tyskarna är starkare

Det här är faktiskt två lag som har spelat mot varandra överraskande många gånger senaste säsongerna, inte minst mot bakgrund av att lagen alltså varken spelar i samma liga eller har spelat i samma europeiska liga – so to speak – sista säsongerna. AC Milan känns lite som en storklubb i förfall, medan Bayern München trots allt befäst sin position som ett av Europas hetaste lag trots att de inte räckt hela vägen i exempelvis Champions League på ett bra tag.

Förra året spelade lagen mot varandra i Champions Cup – då i Kina – med en klar fyramålsvinst för AC Milan som en lite överraskande utgång av den matchen. Året innan spelade lagen också mot varandra i samma försäsongsupplägg, men då i Nordamerika, med 3-3 som slutresultat. Även den gången gick AC Milan segrande ur striden, men för att göra det krävdes straffar. 2015, 2011 och 2009 har lagen också spelat mot varandra i Audi Cup (försäsongsturnerning) med vinster för Bayern München vid tre raka tillfällen.

Om vi vill hitta en tävlingsmatch får vi skruva tillbaka tiden till 2007 då AC Milan slog tyskarna med 4-2 över 180 minuter i semifinalen av Champions League. Vad som sedan hände i finalen vet vi alla…

Nu är det här en historia som inte ska ligga till för stor grund inför den här sommarens möte, men klart är i alla fall att lagen känner till varandra hyfsat för att inte vara från samma land. Här går vi på form, motivation och spelartruppens styrka när vi håller tyskarna som favoriter.

Bayern München vinner spelas till 1,66 gånger såsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Bayern München vinner
Odds:  1,66 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  03:00, onsdag 24/7
TV:   strive logo
Stream:   strive logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.