Speltips inför Bayern München – Borussia Dortmund 20/12: Här kommer det smälla!

Spelbloggare Publicerat: 20 december 2017

Ett spel som suttit sju inbördes matcher efter varandra synas utan minsta tvekan i det tyska cup- tillika hatmötet mellan Bayern München och Borussia Dortmund. Vem når kvartsfinalen?

Dominansen över den tyska klubbfotbollen är intakt för Bayern München, fastän om den tvekan och de kritiker som fanns på förhand. 17 matcher in i kalaset är de 11 pinnar ovanför tabelltvåan Schalke 04 i Bundesliga, vilket understryker hur pass stor skillnaden är. Och då har Bayern ofta inte nått upp i önskad eller väntad standard i spelet, tål att nämnas.

Efter en mardrömsperiod, utan minsta överdrift, med nio tävlingsmatcher i följd utan seger, har Dortmund plockat två fullpottare efter varandra; mot Mainz 05 och Hoffenheim. Lite andrum har man fått tack vare detta, även de ”bara” hittas som trea i tabellen.

Chansen på en titel under året, den finns i just cupspelet och Europa League, som Dortmund kom till efter det totala debaclet i Champions League-gruppspelet. Där var de till och med nära att passeras av APOEL, från Cypern.

Skadeproblematiken har förstås haft sin roll i Dortmunds mindre lyckade säsong, hittills. Här saknas bland andra Mario Götze, Marco Reus, Sebastian Rode och Erik Durm. Borta för Bayern München är Arjen Robben, Manuel Neuer, Christian Früchtl samt Thiago Alcántara.

Spelet suttit i sju raka inbördes möten

Här är det korten som lockar till spel – och visst ska vi ha en bra chans att passera 3,5-linan som presenteras?

En faktor som talar emot spelet är huvuddomaren, Sascha Stegemann. Linan är enbart passerad i två av hans sex senaste dömda matcher, men vi tycker att faktorerna som talar för övern väger rejält tyngre. Heller är det inte så att domaren kommer hålla tillbaka om det spårar ur.

Och spårar ur gör det ofta när Bayern München och Dortmund möter varandra. Klubbarnas rivalitet sitter djupt i färgerna och det smäller oftast på lite extra när de möter varandra, i takt med att känslorna kokar över. Stark karaktär av rivaliteten!

I sju raka inbördes möten har 3,5-linan passerats, vilket understryker påståendet ovan. Åttonde nu?

Vi rekommenderar inte att kasta in hus och bil på det här spelet, men en liten slant är över 3,5 kort till oddset 1,68 hos LeoVegas värt.

Observera att de röda korten rättas som två i statistiken. Maxsumman för en och samma spelare är således tre stycken.

  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 1 000 + 200 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Över 3,5 kort
Odds: 1,68 (Jämför alla odds)
Bolag: LeoVegas (1 000 + 200 kronor bonus!)
Spelstopp: 20:45, onsdag 20/12
TV:  viasatsport logo
Stream:  viaplay logo unibettv logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: