Speltips inför Bayern München – Frankfurt 19/5: Tysk cupfinal

Spelbloggare Publicerat: 19 maj 2018

Årets sista titel ska delas ut i Tyskland, i DFB Pokal. Där ställs den dominanta serievinnaren Bayern München mot Eintracht Frankfurt, som slår ur rejält underläge. Allt inför matchen, oddsen och, som alltid, ett speltips tas del av här.

Blir det en dubbel för Bayern München, eller kan Frankfurt skrälla hem cuptiteln?

Att Bayern München ses med absolut störst chans, som betydande favoriter, kan inte komma som en chock. För att sätta lite siffror på det hela, sådana som visar på skillnaderna parterna emellan, hamnade Eintracht Frankfurt så mycket som 35 pinnar bakom Bayern München.

Då ska vi också nämna att Frankfurt i deras mått mätt stått starkt. En niondeplats är mer än acceptabelt. Hoppet var att det skulle räcka till en Europaplats, men en sämre slutspurt på säsongen satte käppar i hjulen för det. De avslutande seriematcherna: fem förluster, ett kryss och blott en vinst.

En cupskalp och -titel skulle dock betyda att det blir just det, Europaspel. Här har Frankfurt visat klassen när de skickat ut flera starka pjäser, bland andra Schalke 04, som hamnade tvåa i Bundesliga, ur semifinalen.

Klasskillnad

Observera att matchen spelas på neutral plan, Olympiastadion i Berlin, och att hemma-/bortafaktorn sålunda inte är att ta hänsyn till.

Ändå – här ska Bayern München väl bara göra mos av Frankfurt? Det mesta talar för det, av oss att döma.

Nu må Bayern München ha avslutat seriespelet med en chockförlust, 1-4, hemma mot Stuttgart, men det var också en match av absolut minsta betydelse. Titeln är klar sedan månader tillbaka och spelarna hade sannolikt redan börjat blicka på den här cupfinalen, där den klassiska dubbeln kan spelas hem.

Annars har det varit positivt i Bayern München, även om CL-semifinaltorsken mot Real Madrid såklart smärtar.

Frankfurt, då? De hade en Europaplats som i händerna – nåja… – men föll samman totalt under de sista veckorna: 1-1-5 i formraden. Det hela avslutades med en 0-1-förlust när Schalke 04, som man veckorna innan hade skickat ut ur cupen, besöktes.

Ett såhär pass starkt Bayern München ska inte sjabbla bort den här möjligheten, hur hårt Frankfurt än kommer jobba för det.

-1,5 mål (asian handicap) på Bayern München är värt att köpa till 1,71x. Spelet sitter om de vinner med minst två baljor.

  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Bayern München -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,71 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (200% upp till 1 000 kronor i välkomstbonus!)
Spelstopp: 20:00, lördag 19/5
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.