Speltips inför Bayern München – Wolfsburg 22/9: Fokus på fel håll?

Spelbloggare Publicerat: 20 september 2017

Martin Schmidt fick en mindre lyckad start som tränare i Wolfsburg. Blir det bättre nu i årets tuffaste bortamatch, mot dominanten Bayern München? Kanske, faktiskt…

Tålamodet är inte det största för tränarna i Wolfsburg och det känns som att udden riktas åt fel håll gång efter annan. Är materialet verkligen bättre än såhär? Det är kanske den fråga som styrelsen borde ställa istället.

Vi minns ju hur det krävdes kvalspel för att Wolfsburg skulle överleva i finrummet förra året och i den här upplagan av Bundesliga är facit fem snåla pinnar på lika många matcher. Nytillträdde tränaren Martin Schmidt hade kunnat önska en bättre start som huvudansvarig och endast oavgjort, 1-1, löstes när nästjumbon Werder Bremen kom på besök till Volkswagen Arena.

Den första stora, uppenbara förändringen var att laget bytte från en trebacks- till fyrbackslinje och 4-2-3-1-formation.

Bayern München trummar på i vanlig ordning. Årets enda plump kom borta mot Hoffenheim, en chockerande 0-2-förlust, men annars snurrar det på. Övriga fyra seriematcher är vunna och Champions League-premiären mot Anderlecht var en ”walk in the park”, 3-0. Att nämnas är dock att man spelade med en man mer på planen i nära på 80 minuter.

David Alaba, Juan Bernat, Manuel Neuer och Arjen Robben saknas för Bayern München inför matchen. Gästerna kommer till spel utan John Brooks, Mario Gomez och Jeffrey Bruma.

Målspelet värt att testa

Trots tränarbytet lär Wolfsburg få problem att på allvar lyfta i tabellen. Bottenstriden ska kunna undvikas, men att det blir en plats på den övre tabellhalvan är allt annat än skrivet i sten.

Däremot är det väl perfekt tajming att ställas mot Bayern München? Tror att de kan streta emot i den här matchen.

Den tyska maskinen väntas rotera en hel del i startelvan för att hålla huvudpjäsernas huvuden och fötter fräscha till nästa veckas brutalt viktiga Champions League-batalj mot Paris Saint-Germain. Också lätt hänt att fokus är riktat där redan nu även bland spelarna som medverkar här.

Vi kunde exempelvis se Bayern förlora med 0-2 mot Hoffenheim i matchen före CL-premiären mot Anderlecht. Klassiskt fall av brist på fokus.

Gästernas nytillträdde tränare, Martin Schmidt, har fått lite mer tid att sätta sin prägel på detta Wolfsburg och, som känt, brukar tränarbyten kunna innebära kortsiktig effekt. Får ut mer än mot Werder Bremen?

Under 3,5 mål kan vara värt att testa till de 1,91 x insatsen som presenteras av Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 3,5 mål
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:30, fredag 22/9
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream:  bet365tv logo Regler och villkor gäller. bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: