Speltips inför Belgien – Island 15/11: Ännu ett plattfall för Hamrén?

Spelbloggare Publicerat: 14 november 2018

Annat än att proppen skulle åka ur finns väl inte på kartan här? Vi värderar tungviktaren Belgiens chanser som enorma när ett Island i kris, under den svenske förbundskaptenen Erik Hamrén, kommer på besök till Kung Baudouin-stadion.

Annons:

Redan nu har tonen höjts för att Erik Hamrén är fel förbundskaptensnamn för Island – och visst är det så, att valet av honom kan diskuteras. Dels för hans meriter och dels för att hans spelfilosofi traditionellt är en helt annan än den som skördat sådana framgångar för just Island, inte minst de senaste åren.

UEFA Nations League-premiären, också Hamréns första match vid rodret, var den absolut största katastrofen – en förnedrande förlust med tennissiffrorna 0-6 mot Schweiz. Samma motstånd föll de med 1-2 mot hemma för exakt en månad sedan och däremellan blev det en 0-3-förlust mot ett Belgien som under stora delar av den matchen tycktes gå på halvfart.

Belgien har utöver den nämnda trean i det omvända mötet med detta också vunnit över Schweiz, då med desto knappare 2-1. Oavsett om det blir full pott här och nu, finns viss press inför returen eftersom Schweiz då skulle vara tre pinnar hack i häl. Stora avgörandet då – över vem som når semifinalen i turneringen…

Gällande Island handlar det enbart om att i viss mån bevara hedern, men vi har mycket svårt att se dem räcka till här och siffrorna skulle kunna bli i den större modellen till Belgiens favör, är den bestämda tanken.

In i kaklet!

Räknar med att Belgien kör ända in i kaklet här – för att ha en livlina till matchen mot Schweiz. Antalet mål framåt är överordnade målskillnaden och nu står de på fem stycken mot konkurrentens nio, med denna extramatch att avverka.

Omvända mötet slutade alltså i en 3-0-kross för Belgien och då var känslan att de gick på lite halvfart, särskilt i den andra halvleken. Väsentliga skillnader rådde och nu verkar alltså inte ens försvarsspelet sitta på sin plats för Island – och det är precis det, det kollektiva, som annars varit deras styrka.

Addera på allt detta att två huvudpjäser i form av Gylfi Sigurdsson samt Johann Gudmundsson saknas för Island – två spelare som i mångt och mycket håller ihop mittfältet. Försvårar en redan närmast omöjlig uppgift ännu mer.

Av Unibet får vi strax under dubbla insatsen för att Belgien ska vinna med minushandikappet 2,0 (asian) och det är i klar överkant. Spelet betyder i praktiken att det sitter om segersiffrorna skrivs med minst tre baljors marginal och att insatsen återfås vid exakt två måls dito.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få 500% extra upp till 500 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Belgien -2,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,92 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp: 20:45, torsdag 15/11
TV:  spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.