Speltips inför Belgien – Portugal 2/6: Tungviktsfajt

Spelbloggare Publicerat: 2 juni 2018

De europeiska mästarna, Portugal, besöker en av VM-favoriterna i Belgien för en landskamp inför sommarens världsmästerskap. Vår tanke om matchen? Kort och enkelt: mål!

Romelu Lukaku, Eden Hazard och Kevin De Bruyne. Det är bara tre av en handfull världsstjärnor i i Belgien och då kommer det knappast som en chock att de är presenterade som en av VM:s främsta favoriter.

Men trots att laget varit så otroligt stjärnspäckat under flera års tid – den gyllene generationen – har de haft problem att räcka till när det verkligen gäller. Det europeiska mästerskapet 2016 är ett praktexempel, där man trillade ur mot Wales i redan i kvartsfinalen.

Samma EM som Belgien misslyckades i, vann Portugal – och det var en tokskräll! Nästintill alla mästerskapets matcher stod oavgjorda efter 90 minuter och den stora skillnaden var, som få ofta förut, Cristiano Ronaldo.

Ronaldo fanns inte med i truppen när Portugal spelade oavgjort, 2-2, mot Tunisien häromdagen, i och med att det var så tätt in på Champions League-finalen som hans Real Madrid vann, men kommer medverka här. Ett stort plus.

Eftersom såväl Belgien som Portugal bara har två genrepsmatcher kvar innan VM-premiären kan vi vänta oss mer eller mindre ordinarie startelvor från båda håll, även om det kommer städas om totalt senare i matchen.

Ronaldo tillbaka – in action

Som alltid i vänskapsmatcher av den här karaktären – håll insatsnivån nere! Det är inte på sin plats att skruva upp nivån.

En mindre insats ska dock sitta på sin plats här. Värde finns absolut att tälja från målmarknaden, där oddssättarna och marknaden pressat ner oddsen för målöverspelen till den gräns vi ser det som värt att ta position.

Belgien är en offensiv maskin, med världsklassnamn i flertal. Extrem spets! Spelfilosofin är sålunda, av naturliga skäl, väldigt framåtlutad och det kan enkelt avläsas i deras målstatistik: av de 19 senaste matcherna har endast en innehållit färre än två mål.

Att Portugal kommer pressas ner och ligga lågt i positionerna är ingen långsint eller direkt kvalificerad gissning – så blir det helt enkelt, på bortaplan mot ett motstånd som detta.

Och kanske just därför finns det extra stor anledning till oro, av anledning hur försvarsspelet såg ut i veckans match mot Tunisien, 2-2. Det innebar också att fyra av de fem senaste matcherna innehållit minst tre baljor. Övrig, två.

Glöm inte heller bort att Cristiano Ronaldo medverkar nu, till skillnad från matchen mot Tunisien. Väsentlig skillnad för offensiven! Ett överspel hade till och med kunnat locka utan honom på planen…

1,65 gånger pengarna för ett överspel på 2,0-målslinan (asian handicap) – insatsen tillbaka vid två mål gäller då – bäddar sannerligen för att skicka in en peng. Ohmbet erbjuder bäst betalt för spelet.

  Rygga spelet hos Ohmbet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Över 2,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,65 (Jämför alla odds)
Bolag: Ohmbet (1 000 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 20:45, lördag 2/6
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.