Speltips inför Belgien – Schweiz 12/10: Gruppfinal

Spelbloggare Publicerat: 11 oktober 2018

De storstilade premiärvinnarna i Belgien och Schweiz drabbar samman under fredagskvällen och då borde skillnaderna, trots allt, vara märkbara. En bekväm hemmatrea?

Annons:

Grupp 2 i UEFA Nations Leagues förstadivision har redan nu lite av ett finalmöte efter att såväl Schweiz som Belgien krossat Erik Hamréns Island i respektive premiärmatcher. Kris för nordborna, medvind för kvällens motståndare.

Mer specifikt vann Schweiz mötet, på hemmaplan, med de förkrossande tennissiffrorna 6-0. Det var en helt suverän insats, även om de fick stor hjälp av ett för dagen hopplöst uruselt motstånd. Belgien vann i deras tur med de bekväma siffrorna 3-0, där den andra halvleken i stort mest spelades av.

I övrigt kan man diskutera huruvida sommarens VM, där det till sist blev en bronsmedalj, var Belgiens stora chans på en titel? Landets gyllene generation håller på att bli till åren och den kommande uppsättningen av tänkta spelare håller inte i närheten av samma kapacitet eller potential.

Den belgiska storstjärnan Kevin De Bruyne har kommit tillbaka från sitt skadeuppehåll, men anses inte vara helt redo ännu och finns inte med i truppen till matchen. Fokus på att hitta tempot.

Schweiz är bra, men en bra bit borta från världstoppen. Under VM åkte de, som bekant, ur slutspelet mot Sverige – och det var förstås en enorm besvikelse. Glädjas kan man dock över hur fantastiskt Nations League öppnades. Därefter har en vänskapsmatch spelats och den summerades i en 0-1-förlust borta mot England.

Betydande skillnader

Skillnaderna mellan Belgien och Schweiz är betydande och med hemma-/bortafaktorn inbakad i analysen ser vi det som värt att satsa på den uppenbara favoriten.

Efter VM, där bland andra Brasilien skickades ut, har Belgien konserverat formen och krossat motstånd i Skottland samt Island – helt utan insläppta mål. Gillar vad som visas upp och den här gruppen ska de normalt bara lunka hem…

Och detta fastän Kevin De Bruyne saknas. De har klarat av att leverera även utan honom. Bredden är enorm. Spetsen ännu vassare.

Schweiz ska för all del inte underskattas, men är helt enkelt inte på samma nivå och får sannolikt resa hem lottlösa.

-1,25 mål (asian handicap) spelas till 2,10 gånger pengarna hos Titanbet. Då får vi halva insatsen tillbaka om de ”bara” skulle ta hem det med uddamålet.

Annons:
  Rygga spelet hos Titanbet – Få 2 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Belgien -1,25 mål (asian handicap)
Odds: 2,10 (Jämför alla odds)
Bolag: Titanbet
Spelstopp: 20:45, fredag 12/10
TV:  spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.