Speltips inför Benfica – AEK Aten 12/12: Sömnpiller…

Spelbloggare Publicerat: 12 december 2018

Mindre intressant än såhär blir det väl knappast inte? En fullt betydelselös match ska utspelas mellan Benfica och AEK Aten i Champions League, men det hindrar inte oss från att vaska fram spelvärde.

Annons:

Spännande? Icke. En match av betydelse? Absolut inte. En underhållande historia? Knappast. Ett sömnpiller!

Grupp E har varit en av turneringens mest ojämna, där Bayern München och Ajax varit helt på en annan nivå än just Benfica och AEK Aten. Särskilt uppenbart blev det kanske när Benfica föll med 1-5 borta mot tyskarna i den senaste rundan.

Trots det är Benfica klara för Europa Leagues slutspel med ett facit om fyra pinnar på fem matcher, där vinsten kom med 3-2 borta mot kvällens motståndare. Grekerna är i deras tur placerade sist, utan att ha inkasserat någonting av värde och de ska mer eller mindre bara försöka rädda deras anseende i den mån som är möjlig.

Den här matchen hade sannolikt båda parter kunnat tänkas skippa. Benfica är mitt i stundande titelstrid i Primeira Liga medan AEK Aten på nytt ska försöka plocka en biljett ut i nästa års Europaspel och hoppas på större lycka då.

Tyronne Ebuehi är alltjämt skadelistad i Benfica, där också Eduardo Salvio riskerar missa matchen. Gästernas Marko Livaja är avstängd och Hélder Lopes tveksam. Hur stor inverkan detta ska ha på det hela är oklart. Rotation är hur som haver väntad från båda sidor.

Båda parters facit: 3/5 matcher under mållinan

Ett sömnpiller var det, ja.

Matcher som denna kan förvisso normalt öppnas upp när det inte finns resultat att bevaka, när det inte är ett knyst på spel, men här får vi känslan över att lagens fiaskon kan komma att avspeglas i händelserna. Gnistan – svår att hitta?

AEK Aten ska försöka rädda deras anseende och kan tänkas spela en mer tillbakalutad och defensivt inriktad fotboll. Snäppet bättre har också försvarsspelet sett ut med tiden; här i Champions League har det nu blivit tre raka 0-2-förluster efter de två inledande käftsmällarna.

Även Benfica har tre av fem matcher under 2,5 mål. Samma visa på nytt?

Under 2,5 mål spelas till 2,13 gånger degen hos Mobilebet.

Annons:
  Rygga spelet hos Mobilebet – Få 300% extra upp till 600 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2,13 (Jämför alla odds)
Bolag: Mobilebet
Spelstopp: 21:00, onsdag 12/12
TV:  viasathockey logo viasatxtra logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.