Speltips inför Benfica – Ajax 7/11: Bud på skräll

Spelbloggare Publicerat: 6 november 2018

Benfica står inför en måstematch mot Ajax i onsdagens Champions League. Klarar de av att förvalta deras favoritskap? Vi är inte helt säkra på den saken och slår fast: här är det ett bud på skräll!

Annons:

Vinna eller försvinna! Där står Benfica. CL-slutspelsdrömmen kan behövas släppas redan här, men en vinst öppnar istället upp det totalt. De är nu fyra pinnar bakom kvällens motståndare, som delar förstaplatsen med ett Bayern München som ställs mot AEK Aten, och är därmed svårt pressade.

Men det är också mycket som tynger Benfica inför matchen; att tre raka matcher förlorats och att de över det stora hela känns småkalla. Senast föll de med 1-3 när Moreirense kom på besökt till Estádio da Luz.

Desto mer vältrimmade är Ajax för närvarande; sex vunna efter varandra, titelstrid i den inhemska serien och nu extremt nära Champions Leagues slutspel. Extra imponerande är det eftersom klubben har en så löjligt låg medelålder; fylld av talang och nu även spetsad med några erfarna pjäser i Daley Blind, Dusan Tadic samt Klaas-Jan Huntelaar.

Osäkra för holländarna är Carel Eiting, Daley Sinkgraven, Zakaria El Azzouzi och Azor Matusiwa medan Joël Veltman samt Boureima Bande är out. Benfica kommer till spel utan Tyronne Ebuehi, Cristian Lema och eventuellt Filip Krovinovic.

Femtio-femtio?

Köper inte Benfica som favoriter här, åtminstone inte såhär stora. Snarare – femtio-femtio?

Det är klart att Benfica har kvalitéer, men Ajax är i klart bättre form och ser ytterst spännande ut. De har alltså plockat hem sex raka fullpottare och ännu inte förlorat i årets CL-spel, däribland hittas ett 1-1-kryss borta mot Bayern München.

Holländarna spelar alltid med frenesi; hanterar såväl att ställa om som att föra matcherna. Här, mot ett Benfica som måste framåt, kan ytor enkelt uppstå och dessa hoppas man kunna utnyttja väl. Omvända mötet vann också Ajax med 1-0.

Summa summarum: Ajax spelas med +0,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet vid oavgjort – till 1,84 gånger pengarna.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få en unik bonus: 200% upp till 1 000 kr!

Annons:

Speltips:

Speltips: Ajax +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,84 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 21:00, onsdag 7/11
TV:  viasathockey logo viasatxtra logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.