Speltips inför Besiktas – Fenerbahce 1/3: Cupderby i Istanbul

Spelbloggare Publicerat: 1 mars 2018

Turkisk cupfotboll står på spelmenyn. Semifinalens första av två möten mellan lokalrivalerna Besiktas och Fenerbahce ska avverkas. Vilka visas störst i Istanbul?

Fyra klubbar ska bli till två i den turkiska cupen. Det andra semifinaldubbelmötet spelas mellan uppstickaren Akhisarspor och Galatasaray, där de senare nämnda vann med 2-1 på bortaplan. Det mesta tyder därmed på att de kommer bli den ena finalisten, medan detta möte ser helt öppet ut.

Faktum är att Besiktas och Fenerbahce båda står på 44 inspelade pinnar på 23 matcher i Süper Lig, vilket placerar dem trea respektive fyra – med en trea vardera upp till toppen av kullen och Galatasaray.

Två stora titelchanser för båda klubbar, alltså. Närmast i siktet är denna, i cupen – men först handlar det alltså om att avancera förbi den här urtuffa cupsemifinalen.

Oddsen för vilken av sidorna som löser den där finalplatsen är ännu inte ute, men 1X2-marknaden står i alla fall i 2,05-3,50-3,79 – om man är ute efter de bästa oddsen i skrivandets stund, onsdag eftermiddag.

I övrigt spetsas mötet till av att det är ett derby hårt präglat av rivalitet. Oavsett om man inte är superförtjust eller insatt i den turkiska klubbfotbollen, kan det alltså vara mer än värt att titta på – och framförallt när vi hittat ett starkt speltips inför matchen.

Dubbla insatsen köper vi

Två formstarkt och överhuvudtaget starka lag är det som möter varandra. De som ska sätta tonen i matchen är Besiktas, på hemmaplan, medan Fenerbahce absolut skulle kunna köpa ett kryss på förhand i och med den retur som väntar.

Lagen möttes för mindre än en vecka sedan, även då på Vodafone Arena, och då vände Besiktas och vann med 3-1.

Här och nu – färre mål? Det är tanken.

Fenerbahce har visat upp ett fullt acceptabelt försvarsspel den senaste tiden och hade två raka nollor samt vinster innan seriematchen mot Besiktas. Nu borde de rimligtvis vara ännu mer defensivt inställda och medvetna om att ett kryss skulle vara väldigt fördelaktigt inför returen. Knappast katastrof vid 0-1 heller.

Fyra av de sex senaste inbördes matcherna har innehållit max två mål. Likadant nu?

Dubbla insatsen för underspelet på 2,5-målslinan köper vi hos Betser.

  Rygga spelet Betser – Få €5 utan insättning + 100% extra upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2,05 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson (€5 helt utan insättning + 100% extra upp till 1 000 kr!)
Spelstopp: 18:30, torsdag 1/3
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: