Speltips inför Besiktas – FC Porto 21/11: Oerhört viktig match

Simon Pålsson Publicerat: 20 november 2017

Besiktas kan säkra sin plats i slutspelet i händelse av poäng hemma mot FC Porto i tisdagens tidiga Champions League-möte. Båda lagen är i stort behov av poäng.

Nu börjar det verkligen hetta till i Champions League-gruppspelet, där många lag inkasserar sina slutspelsbiljetter under den här femte och näst sista omgången. Ett lag som har fina möjligheter att ta sig vidare till åttondelsfinal är Besiktas.

Turkarna sitter på tio inspelade poäng efter fyra omgångar och behöver bara en enda poäng till för att åttondelsfinalen ska vara i hamn. Det gör att laget har ett ganska tydligt mål med tisdagens tidiga hemmamöte med FC Porto – ta minst en poäng.

Å andra sidan vill laget nog gärna bjuda sin hemmapublik på lite underhållning samtidigt. Ser vi till lagets senaste matcher finns det en tydlig trend, sånär som på senaste matchen har laget åtta raka matcher i vilka båda lagen har gjort. 1-1 är också ett gångbart resultat i deras fall. Tre av lagets sex senaste matcher har slutat just 1-1.

Inför det här mötet är Atinc Nukan och Gökhan Töre inte tillgängliga. Pepe och Jeremain Lens är högst osäkra till spel.

FC Porto är rättmätiga favoriter

Om vi ser till grupptabellen – vilken Besiktas alltså toppar hela fyra poäng före just FC Porto – borde hemmalaget vara favoriter här. Skadeläget är inte heller något större bekymmer och formen är inte sprakande, men inte heller dålig.

Trots det målar spelbolagen upp FC Porto som klar favorit. I våra ögon är det trots allt logiskt.

Det är ett aningen bättre lag, som inför den här matchen dessutom är i betydligt större behov av poäng. Gästerna måste helt enkelt gå för segern här. Formen – fem raka segrar i tävlingar av lite större tyngd – är dessutom en stark faktor som talar för gästerna.

Hur som helst räknar vi iskallt med att FC Porto som vågar gå för segern och som därigenom öppnar upp matchen. Båda lagen göra mål har som nämnt varit gångbart i hemmalagets matcher. Det borde ligga nära till hands även nu.

FC Porto har ett par namn på skadelistan. Fabiano, Tigquinho Soares, Moussa Marega och Otavio kommer inte att spela här. Sergio Oliveria och Danilo Pereira får hålla sig något i skinnet sedan båda riskerar att stängas av i den sista och potentiellt väldigt viktiga avgörande matchen.

Båda lagen göra mål spelas till 1,94 gånger pengarna hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,94 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp:  18:00, tisdag 21/11
TV:   viasatpremium logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: