Speltips inför Birmingham – Sheffield United 10/4: PL-vittring!

Martin Efvergren Publicerat: 10 april 2019

Ikväll vankas det Championship-fotboll av klassiskt brittiskt snitt då Birmingham tar emot Sheffield United hemma på St. Andrew’s Stadium. Mycket talar för att ett formstarkt Sheffield med PL-vittring kommer att bli svårforcerade för ett Birmingham som på ett chockartat vis blivit indragna i bottenstriden. Vi har hittat ett mycket tilltalande spel till ett fint odds.

Annons:

Efter att ha hållit nollan i åtta av sina senaste nio matcher har Chris Wilders Sheffield United kopplat greppet om andraplatsen i tabellen. Med blott fem omgångar kvar att spela är man nu en poäng före Leeds i kampen om de två direktbiljetterna till Premier League.

För Kerim Mrabtis Birmingham har säsongen däremot inte utvecklat sig till en lika munter historia. Nyligen beslutades att laget bestraffas med nio minuspoäng på grund av att man brutit mot ligans ekonomiska regler – och därtill den senaste tidens skrala resultat gör att man plötsligt är endast fem poäng över nedflyttningssträcket.

Efter fem raka förluster kunde man dock resa sig då man i lördags gjorde Sheffield United en stor tjänst genom att besegra topplaget Leeds med 1-0 på hemmaplan. Ett starkt resultat och en nödvändig uppryckning av ett lag som omöjligen kan vara helt opåverkade av allt det som händer runtomkring.

På skadefronten är det osäkert om trion Charlie Lakin, Omar Bogle och Maikel Kieftenbeld kommer till spel för hemmalaget. Hos bortalaget är skadelistan numerärt likvärdig då Jake Wright, Ben Woodburn och Jack O’Connell är osäkra kort, även om de två förstnämnda är tillbaka i full träning.

Defensiven är grunden

Grunden till Sheffield Uniteds fina säsong finns i den solida försvarsorganisation som Chris Wilder lyckats sätta samman. På de senaste nio matcherna har man alltså hållit nollan i åtta och totalt i serien är det endast Middlesbrough som släppt in (ett mål) färre.

Stabiliteten och den goda formen är således otvivelaktig när man ser till bortalaget. Vad gäller Birmingham är läget mer svårbedömt. Laget är helt klart bättre än vad tabellen ger sken av, det visade man inte minst då man bröt sin fem matcher långa förlustsvit genom att besegra ligatrean Leeds.

När lagen möttes i höstas blev resultatet 0-0 och det finns en hel del som talar för att det återigen kommer att bli en målsnål tillställning. Sheffield United öser inte in mål utan förlitar sig främst till sin starka defensiv där man oftast formerar en fembackslinje i försvarsspelet. Samtidigt svarade Birmingham för en solid defensiv insats senast och det lär man försöka upprepa då ett nytt toppmotstånd väntar.

Under 2,5 mål totalt är därför kanske det mest väntade spelet på den här matchen och det ger heller inget dunderodds utan står i cirka 1.65 gånger pengarna. Ett mer intressant spelalternativ blir istället att båda lagen inte kommer göra mål – vilket ger en signifikant bättre utdelning.

Av Birminghams sex senaste matcher har båda lagen gjort mål i endast en och hos Sheffield gäller detsamma i åtta av lagets nio senaste matcher.

Det mest logiska scenariot är att Sheffield United vinner den här matchen och än mer troligt är att man håller nollan. Samtidigt finns en tänkbar alternativ utgång där Birmingham upprepar sin fina insats från i lördags, tar ledningen i första halvlek, och att Wilders, ibland baktunga, manskap därefter får svårt att tränga igenom Garry Monks mer traditionellt raka 4-4-2-formation.

Detta resonemang ger att vi finner ett fint spelvärde i att båda lagen inte gör mål till hela 1.90 gånger pengarna hos Betfair. På så vis har vi täckning för två klart sannolika utgångar av matchen samtidigt som vi har statistik som tydligt talar till vår fördel.

Annons:
  Rygga spelet hos Betfair – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör INTE mål / BLGM – nej
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Betfair Sportsbook
Spelstopp: 20:45, onsdag 10/4
TV:  tv3sport logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.