Speltips inför BK Häcken – AFC Eskilstuna 30/5: Stora cupfinalen!

Spelbloggare Publicerat: 29 maj 2019

Årets första titel, också den näst största, står på spel när BK Häcken och storskrällen AFC Eskilstuna möter varandra i Svenska Cupen-finalen. Här hittar ni matchens mest solida speltips, oddsen och även startelvorna.

Annons:

Observera att avsparken från Bravida Arena tas redan 15:00 och att matchen visas på C More Fotboll, TV12 samt C More Play. Nu smäller det!

AFC Eskilstunas cupäventyr har varit alldeles utsökt. De knep slutspelsplatsen före IFK Norrköping, som man spelade lika med under gruppspelsfasen, och skickade därefter ut Halmstad BK samt inte minst AIK. En praktskräll att de kommit hit och en ännu större med tanke på vilka hinder som passerats.

Men det ska understrykas att semifinalen spelades så sent som för två och en halv månad sedan och väl i Allsvenskan, som de klev upp i till spelåret, har man svängt om 180 grader; enbart skrapat ihop sex pinnhål på 11 matcher och är med det placerade som nästjumbo. Förra veckan blev det en förnedrande 0-5-förlust när Malmö FF besöktes.

Häcken har varit närmast prickfria under cupspelet. I kvartsfinalen sopades lokalrivalen GAIS av mattan, en 4-1-kross, och därefter värjdes Djurgården undan efter förlängning. Uppe i toppen av den allsvenska tabellen är de också. Glidit lite under radarn, även om det är uppenbart vilka kvalitéer som finns i truppen. Dubbel titelaspirant. Också av väldigt stor betydelse för klubben att vinna denna final och därmed spela Europafotboll.

Tillknäppt final

Uppladdningen inför denna stora final på Bravida Arena kunde emellertid ha varit bättre för BK Häcken, som i derbyt mot IFK Göteborg på samma arena föll med 1-2 efter ett sista sekunden-mål av rivalerna. En käftsmäll som heter duga.

Matchen innan dess svajade det rejält och en, då till synes komfortabel, 4-1-ledning tappades in till 3-4 sent i matchen. Lite halvdant försvarsspel i de två senaste matcherna, vilket också understryks av resultaten.

Men om vi ser över hela säsongen, har det snarare varit tvärtom. Häcken har sett oväntat försvarsstarka ut, spelarna arbetar alltid hårt för varandra och de har släppt in förhållandevis få mål; fortfarande under ett per match i snitt.

Här väntar vi oss ett AFC Eskilstuna som faller djupt i banan och så länge som möjligt kommer försöka hålla nollan intakt samt sticka upp i enskilda attacker – när tillfälle ges. De har förmått att hålla siffrorna nere även mot toppmotstånd, bortsett från i MFF-matchen senast, men haft desto mindre att sätta emot framåt.

Ytterligare en faktor som talar för en jämnare historia är att AFC nyligen fått tillbaka Adi Nalic samt Felix Michel i spel – en offensiv och en defensiv pjäs. Bör åtminstone stärka bortalagets aktier till att hålla det hela vid liv.

En tillknäppt cupfinal när en Europaplats hittas i potten? Under 3,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid exakt tre – spelas till 1,62 x insatsen hos 888sport.

Annons:
  Rygga spelet hos 888sport – Få 500% extra upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 3,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,62 (Jämför alla odds)
Bolag: 888sport
Spelstopp: 15:00, torsdag 30/5
TV:  cmorefotboll logo tvtolv logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.