Uppskjuten, Speltips inför BK Häcken – Elfsborg 16/9: Målspelet hämtas

Spelbloggare Publicerat: 16 september 2017

Allsvenskan bjuder på fredagsunderhållning från Bravida Arena, där det vankas fotboll mellan formstarka BK Häcken och ett offensivt sprudlande Elfsborg. Betyder det – målpartaj?

Från att ha varit närmast borträknade, och alltjämt med skadeproblem, är Häcken som en blixt från klar himmel på tredje- och därmed Europaplats. Göteborgarna lyckas med mer eller mindre allt just nu; inte förlorat på åtta matcher i följd och står med fyra vinster och ett kryss på de fem senaste.

Så tajt som det är uppe i toppen skulle varenda litet tapp kunna bli förödande för Häckens del. AIK jagar en pinne häck i häl, IFK Norrköping två och Östersund tre. Upplagt för en nagelbitare in i det sista.

Gästerna är desto mer svårbedömda med deras formkurva. 1-3-1 står formraden i, och de tappen har inneburit att man mer eller mindre är helt borta från striden om de åtråvärda Europabiljetterna. Omöjligt är det dock inte och som bekant kan även fjärdeplatsen innebära Europa League-kval.

Jon Jönsson är avstängd för boråsarna och annars är det samma spelare på respektive långtidsskadelistor.

Öppet, chans- och målrikt?

Talar inte allt för mål denna afton? Undertecknad tycker det och trots att oddsen på målspelen är rätt nertryckta finner vi värde i flera av dessa.

Häcken är i superform och det är inte minst offensivt som de briljerar. Att ett mål slinker in bakåt tillhör inte vanligheterna. Fallet har varit sådant – och då har det även blivit mål framåt – i 5/7 senaste matcherna.

Och när man talar om offensiv/defensiv balans är Elfsborg seriens mest ojämna lag. Full rulle framåt – på bekostnad av försvarsspelet, men så blir det när truppen är hopsnickrad som den är. BLGM-spelet har suttit i 4/5 senaste matcherna. Addera nu att Jon Jönsson är out.

Det kan väl inte bli annat än öppet, chans- och målrikt?

Båda lagen att göra mål spelas till 1,62 gånger pengarna hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 1,62 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp: Uppskjuten: 16:00, lördag 16/9
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: