Speltips inför Blackburn – Bradford 29/3: Inget snack om saken

Spelbloggare Publicerat: 27 mars 2018

Blackburn Rovers och Bradford City möter varandra i en av två matcher från torsdagens League One – och det är en match där vi värderar värdskapets favoritskap som snäppet större än oddssättarna.

Här kan Blackburn ta täten i serien och vid händelse av passeras såväl tvåan Wigan Athletic som ettan Shrewsbury Town. Man har dock redan nu en match mer spelad än de förstnämnda, men också en mindre än de sistnämnda.

Med andra ord skulle en trea åtminstone betyda fördel i kampen om en av de två direktuppflyttningsbiljetterna. Klubben trillade, som säkert bekant, ur Championship under fjolåret och vill så fort som möjligt vill tillbaka elitfotbollens rum.

Även Bradford jagar en uppflyttningsplats till Championship, men ska snarare ses som en uppstickare inför slutspurten av serien.

Laget har genomgått en svår period, tappat mark och är placerade på tiondeplatsen, men med fyra pinnhål och en match mindre spelad än de flesta konkurrenter ovan är hoppet långtifrån sinat. Gäller att hitta nivån på nytt – och det direkt.

Faktum är att Bradford innan den senaste matchen, som var ett stort trendbrott, en 1-0-vinst över Gillingham, hade tio raka seriematcher utan att ha kasserat in en enda trea. Åtta av matcherna förlorades.

6-1-0 i formraden

Hur stor vikt ska vi lägga vid Bradfords seger? Undertecknad menar – inte överdrivet. De hade trots allt tio vinstfria matcher, varav åtta förluster, dessförinnan och imponerade inte heller mot Gillingham. Där kom man undan med blotta förskräckelsen.

Och nu väntar en av seriens bästa motståndare, Blackburn – på bortaplan. Då skulle det mycket till för att ens undvika en torsk.

Blackburn har alltså chansen att kliva upp i topp och står inför matchen stärkta med 6-1-0 i formraden. Sist krossades Blackpool med tre mål mot noll, också då på hemmaplan. Närmast prickfri prestation.

Dessutom rapporteras Blackburn ha hela truppen intakt medan Bradford har Ryan McGowan samt eventuellt Jake Reeves out.

Hemmaplan, klass och form. Det räcker väl för att motivera ett spel på Blackburn denna afton?

Speltipset – Blackburn -1,0 mål (asian handicap) till 1,83x hos Betser. Gäller då är insatsen tillbaka vid uddamålsvinst.

  Rygga spelet hos Betser – Få 100 kronor omsättningsfri bonus!

Speltips:

Speltips: Blackburn Rovers -1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: Betser (100 kronor omsättningsfri bonus!)
Spelstopp: 20:45, torsdag 29/3
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: