Speltips inför Blackburn – Derby 28/2: Desperationen i fokus

Spelbloggare Publicerat: 27 februari 2017

Krisande Derby County står inför en måstematch när de besöker nästjumbon Blackburn Rovers i Championship. Speltipset från matchen hämtas från målmarknaden, och det betalar 2,06 x polletterna.

Ett enormt fiasko. Derby County, som var en av de hetaste uppflyttningskandidaterna inför spelåret, är inte bättre placerade än elva i den haltande tabellen och måste mer eller mindre vinna här för att chansen att landa i playoffområdet ska leva vidare.

Tre pinnar skulle innebära att avståndet till sexan Sheffield Wednesday blir till sju poäng – och det är inte omöjligt att hämta in. Mycket måste dock förbättras… Nu är sex matcher utan vinst, cupen inräknad, uppradade.

Blackburn Rovers är i en ännu mer prekär situation och position, men desto mer väntat är det; placerade som nästjumbo. Det är dock tätt nere i botten av tabellen och en hel del kan hända. En vinst här skulle innebära att man hamnar på samma antal pinnar som Bristol City precis ovanför strecket.

En del skador åt båda håll; försvarsspelarna Tommie Haban och Elliot Ward, bland andra, är skadade för Blackburn. Mittfältspjäsen Hope Akpan är avstängd efter sitt röda kort mot Sheffield Wednesday häromveckan.

Nick Blackman och Craig Forsyth saknas för Derby och Jasaon Shackell samt Richard Keogh står som osäkra.

Mål åt båda håll?

Känns som att målmöjligheterna ska vara stora här – också åt båda håll? Absolut.

Blackburn har faktiskt fått fart på sitt anfallsspel och det är, just nu, inte främst där problemen finns. Mål framåt i 12 raka matcher som nästjumbo är trots allt starkt. BLGM-spelet har också suttit i fyra raka.

Undertecknad tror i alla fall att Blackburn, som har två kryss och två förluster på de senaste matcherna, ser chansen mot ett Derby helt under isen – och således kan pusha upp positionerna. Stor risk att de också blir sårade av ett bättre motstånd då.

Även Derby måste ha siktet inställt på tre färska pinnar. Nu har de spelat 180 minuter utan mål framåt, men ställs mot ett passande motstånd – och eftersom matchen, nåja, måste vinna kan även de tänkas vara lite mer framåt i banan än de annars kunnat vara. Finns mycket kvalitet i truppen – handlar bara om att få ut det.

Defensivt avbräck för Blackburn också med Hope Akpan avstängd. Förlorar stabilitet på det centrala mittfältet.

Mycket talar för att vi får se mål denna afton på Ewood Park.

BLGM – ja klickas i till 2,06x hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 2,06 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, tisdag 28/2
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: