Speltips inför Borussia Dortmund – Benfica 8/3: De avancerar vidare

Spelbloggare Publicerat: 7 mars 2017

Veckans kanske mest intressanta, framförallt öppna, CL-retur står Borussia Dortmund och Benfica för. Vem avancerar vidare? Det tror vi oss ha svaret på!

Match nummer ett var en mycket spännande historia, som Benfica – det måste ändå erkännas – inte helt rättvisande utifrån matchbilden vann med ett mål mot noll.

Dortmund öppnade starkt och det var mer eller mindre ett under att de inte hade lyckats spräcka nollan i den första halvleken – ineffektivitet, oflyt och uppoffrande försvarsspel från Benfica bäddade för det. 0-0 stod det och det var med stor mersmak för tyskarna.

Väl bara tre minuter i andra halvlek stack istället Benfica upp och prickade in matchens första, och enda, balja – löjligt formstarka, succémannen Konstantinos Mitroglou var siste man på bollen.

Därefter fortsatte matchen i samma stuk. Dortmund skapade det mesta och bästa – Pierre-Emerick Aubameyang missade exempelvis att hitta nätmaskorna från 11 meter – men resultatet stod sig.

1-0 till Benfica har vi halvvägs in i det här dubbelmötet och det är således helt öppet inför den här returen på Signal Iduna Park, varifrån Borussia Dortmund är stora favoriter och till och med, i skrivandets stund, favoriter att avancera vidare – underläget de kommer till spel med till trots.

Missvisande odds

Oddssättarna menar – fördel Dortmund. Vi? Ja, att Benfica ska ha minst 50% chans att avancera vidare till kvartsfinalen. Svårt att se varför de ska vara underdogs här.

Dortmund må ha varit den bättre parten i det inledande mötet, men det betyder per automatik inte att de kommer spela ut Benfica här. Ser snarare den väntade matchbilden som ganska gynnsam för bortalaget.

Det ska extremt mycket till för att Benfica ska lämna en match mållösa – och om de hittar nätet här, då måste Dortmund få in minst tre mål för att ha chansen på att avancera vidare. Lättare sagt än gjort mot ett förväntat lågt försvar. De kan vänta på omställningsmöjligheterna och i spetsen finns ju en viss Mitroglou…

Ska också nämnas; portugiserna är oerhört kompetenta, har en, även i Europamått mätt, slagkraftig trupp som kan utmana en bra bit framåt i detta Champions League-slutspel. Att tro annat vore naivt. Ser knappast Dortmund som dominanta över dem, utan snarare två hyfsat jämnstarka parter.

En, eller snarare två, faktorer som talar starkt för Benfica är – skadeproblematiken för Dortmund. Både Mario Götze och Marco Reus, två av de absolut viktigaste pjäserna, rapporteras missa matchen. Brutala avbräck – deras fötter och spelsinnen hade behövts i en match som denna.

2-1/1-2?

Oavsett – Benfica att avancera vidare spelas till 2,15 x insatsen hos Betsafe.

  Rygga spelet hos Betsafe – Få en unik bonus på 1 500 kr!

Speltips:

Speltips: Benfica avancerar vidare
Odds: 2,20 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (Unik: 1 500 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, onsdag 8/3
TV:  viasatpremium logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: