Speltips inför Borussia Dortmund – Borussia M’gladbach 21/12: Nervkittlande seriefinal

Spelbloggare Publicerat: 20 december 2018

Nummer ett mot nummer två i Bundesliga – Borussia Dortmund och Borussia M’gladbach. Vilken match vi har att vänta, va? Spelbloggare presenterar sitt speltips inför densamma, vilket hämtas från målmarknaden.

Annons:

Mycket hetare än såhär blir det inte. Seriefinal. En fredagskväll! Det är fotbollsfest i Tyskland. Vill ni se matchen? Knappa in streamingtjänsten Strive vid 20:30, luta er tillbaka och njut.

Den stora fördelen som Dortmund haft, har kommit att bli lite mindre sedan veckans förlust när nedflyttningshotade Fortuna Düsseldorf stod för motståndet – en match man inte alls kom till sin rätt i, trots stort spelmässigt övertag. Alldeles för lite skapades utifrån det massiva bollinnehavet och på det – slarv, slarv och åter slarv.

Nu är försprånget ner till sex pinnar och det alltså just till Borussia M’gladbach, liksom Bayern München. Gladbach kommer senast från en stabil 2-0-trea över tabelljumbon Nürnberg. Gjordes vad som krävdes, varken mer eller mindre.

Om Borussia M’gladbach skulle kunna undvika förlora den här matchen och fortsätta prestera på en liknande nivå, då är de absolut inte att räknas bort från titelracet. Ambitionerna har de. Eventuellt kvalitéerna också, även om Dortmund och Bayern München har snäppen vassare spelarmaterial. Handlar också om att få ihop det. Det kollektiva.

Extra imponerande är det att Borussia M’gladbach kunnat hålla den här standarden trots en ofta välfylld skadelista, liksom inför den här matchen. Runt sex-sju spelare riskerar missa den här matchen.

Säkra före det osäkra?

Bara för att det handlar om en seriefinal och ett toppmöte, behöver det inte betyda full rulle eller att det skulle bli en målfest. Kanske till och med tvärtom.

Gästerna väntas försöka dra ner på tempot i matchen, neutralisera Dortmunds offensiv och kontra effektivt – i första hand. Undertecknad tror att de kan hålla motståndarna, som kommer från en hemsk insats, i hyfsat schack.

Anmärk också att Dortmund har sex raka matcher som innehållit max tre mål. Flera tajta historier. Gladbach har samma facit i fyra efter varandra.

En match utan överdrivna riskmoment? Säkra före det osäkra?

Under 3,5 mål spelas till 1,75 x insatsen hos Titanbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Titanbet – Få 2 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 3,5 mål
Odds: 1,75 (Jämför alla odds)
Bolag: Titanbet
Spelstopp: 20:30, fredag 21/12
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.