Speltips inför Borussia M’gladbach – Freiburg 15/3: Mardrömmen fortsätter

Spelbloggare Publicerat: 14 mars 2019

Det är mer än på plats med ett skrällspel när Borussia M’gladbach, som helt tycks ha tappat stilen, tar emot ett Freiburg med uppåtpekande formkurva till Borussia-Park. Missa inte detta!

Annons:

Vad är det som hänt i Borussia M’gladbach? Hemmaspelet har varit det som placerat dem uppe i toppen av Bundesliga, nu som fyra och därmed på en av de så åtråvärda Champions League-platserna, och där vanns inte färre än de nio inledande seriematcherna. 9-0-0! Makalös statistik. Borussia Park har varit en mardrömsbortaresa för vilket motstånd som helst.

Att en liten reaktion sinom tid skulle komma är kanske inte superchockerande, men att den skulle bli som den blivit från februari månad och framåt är däremot på alla sätt och vis häpnadsväckande.

Borussia M’gladhach – Hertha Berlin: 0-3
Borussia M’gladbach – Wolfsburg: 0-3
Borussia M’gladbach – Bayern München: 1-5

Lite vind i seglen har toppklubben möjligen fått bortaresan mot Mainz 05 senast – en match som summerades i en knapp 1-0-vinst. Det hade dock kunnat sluta på ett helt annat sätt som matchbilden utvecklades.

På andra sidan planhalvan hittar vi ett Freiburg i det lika bekväma som hopplösa mittenskiktet av tabellen – och där kommer de också stanna. Glappet till toppen såväl som botten är betydande och det blir helt enkelt att spela för enstaka positioner uppåt eller nedåt.

Hemsk hemmaform

Förhållandevis stark form är det som Freiburg kommer till spel med; av de sex senaste matcherna är enbart en, borta mot Bayer Leverkusen, förlorad och i denna radda av matcher hittas bland annat en brutal 5-1-kross av Augsburg.

Det är med andra ord inte ett drömmotstånd som besöker Borussia M’gladbach, som med näbbar och klor ska försöka hålla de jagande konkurrenterna på fortsatt avstånd och därmed behålla deras CL-plats.

Lite svårt att sia är det vartåt det barkar för Gladbach. En, kanske inte minst för moralen, skön trea plockades efter fyra vinstfria matcher – tre hemmaförluster, alla med stora siffror – men det var med kniven mot strupen. Gillar fortfarande inte helt vad som visas upp och här skulle det med stor sannolikhet kunna bli ännu ett tapp.

Gästernas skadelista är förvisso välfylld, åtta spelare pryder den, men även kvällens värdskap har flera avbräck; på Mamadou Doucouré, Josip Drmic, Ibrahima Traoré, Louis Beyer samt Matthias Ginter.

Känslan är att det kan bli hyfsat tätt och därför spelas Freiburg med +1,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka om de förlorar med uddamålet – till oddset 1,92 hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få 500 kronor omsättningsfri bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Freiburg +1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,92 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 20:30, fredag 15/3
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.