Speltips inför Borussia M’gladbach – Hamburg 15/12: 1X2-tecken spelas

Spelbloggare Publicerat: 14 december 2017

Det är ett Borussia M’gladbach i lite halvdan form som tar emot tredjejumbon Hamburg SV på Borussia-Park i fredagens enda Bundesligamatch. En passande uppgift? Det kan vi ändå slå fast.

Formen sviktar för Gladbach, som nu plockat blott en pinne på de tre senaste matcherna via ett kryss och två förluster. Under veckan blev Freiburg ett nummer för stora på bortaplan, 0-1.

Gräma sig över det finns det dock inte tid för. Bakom serieledande och fortsatt dominanta Bayern München är det löjligt tätt och Gladbach har från deras åttondeplats blott två poäng som skiljer dem från Champions League-platserna samt fyra från tvåan Schalke 04. Öppet race…

Hamburg är samtidigt hårt ansatta. 1-2-förlusten senast mot Eintracht Frankfurt var en hård smäll, efter en period om tre förlustfria matcher, en vinst och två oavgjorda samt noll insläppta mål, och klubben är nu nere som tredjejumbo, alltså kvalplatsen som leder neråt i seriesystemet.

Förlorat 5/6 senaste bortamatcherna

Är det här inte en perfekt möjlighet för Borussia M’gladbach att studsa rätt på nytt, fastän formen är lite smådunkel?

Till att börja med ska Gladbach ses som flera snäpp bättre än HSV. Topp- mot bottenmaterial, i min bok. Så kan vi anta att det kommer se ut när spelåret är summerat.

Och med hemmaplansfördelen – Gladbach har vunnit fyra av sju matcher på Borussia-Park under året – vill jag också mena att spelvärdet finns där till de rådande oddsen. Laget vet om att de behöver studsa rätt och får chansen till det mot ett beskedligt motstånd, alltså på hemmaplan.

HSV hade ett massivt bollinnehav senast mot Frankfurt och fick in 1-0-baljan redan efter nio minuter – för att sedan tappa till 1-2. De visades svårt sårbara vid diverse bolltapp och nu blir det ännu tuffare – på bortaplan, där de har skrapat ihop så lite som en ynka pinne på de sex senaste matcherna.

Det ska nämnas att Gladbach har en brutal skadelista och att även Denis Zakaria missar matchen med en avstängning, men visst ska de ändå ses som klara favoriter här?

1,80 gånger pengarna för den raka ettan köper vi rakt av. Betser med det marknadsledande oddset.

  Rygga spelet hos Betser – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Borussia M’gladbach vinner, rak etta
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Betser (1 000 kronor bonus!)
Spelstopp: 20:30, fredag 15/12
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream:  unibettv logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: