Speltips inför Borussia M’gladbach – Schalke 04 16/3: Öppen returfajt

Spelbloggare Publicerat: 15 mars 2017

Vi vänder blad när Champions League blir till Europa League. En av torsdagens hetaste bataljer är en heltysk sådan – mellan Borussia M’gladbach och Schalke 04 på Borussia-Park, varifrån lyckan testas på målmarknaden.

Det är hyfsad fördel Borussia M’gladbach inför den här skållheta returen efter att förutom ha löst oavgjort, också fått in ett viktigt bortamål på Veltins Arena. 1-1 har vi alltså inför den andra halvan av detta dubbelmöte. Kan Schalke skrälla hem kvartsfinalplatsen?

Någon superskräll skulle det dock inte anses vara. Oddsen för vilken sida som avancerar vidare står i 1,60-2,50 och procentsatserna 60-40%. Öppet!

Något som höjer insatsen och vikten av matchen är att både Gladbach, nia, liksom Schalke, elva, svikit hemma i Bundesliga såhär långt in på säsongen. Glappet till Europaområdet må vara förhållandevis litet, men som situationen är – skulle en succé här i Europa League sitta oerhört bra. Lätta på pressen.

Mål åt båda håll – återigen?

Generellt, också beroende på resultatet, brukar den andra halvan av dubbelmöten bli mer öppna och till följd av det även målrika. Tänker att vi har en sådan situation här.

Och då ska det nämnas att det fanns chanser för att passera den klassiska 2,5-målslinan redan i första halvlek i match nummer ett. 0-1 stod det efter kvarten spelad, 1-1 efter 25 minuter. Andra halvlek var förvisso klart mer tillknäppt än den första, men nu är situationen så att Schalke måste hitta nätet och då finns alla möjligheter för det här att öppnas upp.

Schalke fick också en perfekt uppladdning inför matchen när Augsburg städades undan med 3-0. Av oerhört stor betydelse att få en klassisk proppen ur-match efter en utdragen tid av uteblivna resultat; sex raka utan vinst.

Samtidigt föll Gladbach med 1-2 borta mot nedflyttningshotade HSV nu senast och i prestationen som helhet, men kanske framförallt defensivt, fanns det mycket att anmärka.

Så, vad kan vi tänka oss här? Min tanke – ett hemmalag som i egenskap av just hemmalag vill trycka på framåt och kommer vara spelförande samt ett bortalag som kommer behöva trycka upp positionerna i jakten på minst ett bortamål, i alla fall en bit in i matchen.

Jargongen har också varit målrik på sistone, för båda parter; Gladbach har fyra raka matcher där BLGM-spelet suttit, precis liksom i 6/7 senaste. Den senare nämnda delen av statistiken är exakt densamma för Schalke.

BLGM – ja är spelvärt till de 1,80x som dukas upp av Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:05, torsdag 16/3
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: