Speltips inför Borussia M’gladbach – Werder Bremen 2/3: Impotent offensiv i fokus

Spelbloggare Publicerat: 2 mars 2018

Luktar det inte målsnålt här? Europajagande Borussia M’gladbach ur form drabbar samman med ett Werder Bremen som slåss för kontraktet men är i bättre form. Vi tar sida på en av mållinorna!

Har isen lossnat nu? Borussia M’gladbach vann med knappa ett mål mot noll borta över Hannover 96 efter att ha åkt på fyra raka förluster, även utan mål framåt, och att spela hem en trea måste ha betytt mycket – för moralen. Rent sportsligt, på pappret, var den av minst lika stor vikt likväl.

Under den här mardrömsperioden har Gladbach förstås dippat och har nu fyra poäng som skiljer dem från topp sex, som leder ut i Europa League, och fem från topp fyra, som leder ut i Champions League.

Men oron för formen, den är knappast putsväck. Insatsen i den där vinstmatchen övertygade knappast.

Werder Bremen hoppas och ska säkra kontraktet. Blott en av de fem senaste Bundesligamatcherna, 3-1-1, har förlorats och det stärker dem inför framtiden. Ändock: bara två pinnar ner till kvalplatsen. Hoppet är nu att de kan sväva vidare på den här vågen, skramla ihop gott om poäng och se säkra deras plats i finrummet.

Sex raka under 2,5 mål

Tro inte att Gladbachs problem är borta bara för att de vann senast. De har varit fruktansvärt inpotenta framåt och målet senast var alltså det första på fem matcher. Defensivt har de inte varit fy skam.

Facit – sex raka matcher under 2,5 mål.

Nu är det alltså ett ineffektivt hemmalag som ska sätta tonen för matchen – och då är det ingen långsökt gissning att en målsnål fajt väntar oss.

Werder Bremen är i bättre form, men kommer från två målsnåla matcher: en 1-0-vinst över HSV och 0-1-förlust mot Freiburg. Inte hänt särskilt mycket i de matcherna, vilket vi alltså lutar åt att fallet blir även här.

Undertecknad blev väldigt förvånad över att vi får dubbla insatsen för att det ska bli max två mål i matchen och tänker inte missa att utnyttja det.

Speltipset blir alltså under 2,5 mål. William Hill.

  Rygga spelet hos William Hill – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 20:30, fredag 2/3
TV: 
Stream: 
Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: