Speltips inför Botafogo – Vasco da Gama 10/10: Derbydags!

Spelbloggare Publicerat: 8 oktober 2018

Ett rykande hett derby ska utspelas i brasilianska Serie A, mellan Botafogo och Vasco da Gama. Det blir såklart alltid hetlevrade historier, men lite extra nu när situationen är så oerhört pressad för klubbarna. Vem vinner?

Annons:

Det är bara att dra en djup suck över det tunna matchfotbollsutbudet under inledningen av veckan, innan det är tid för landslagsfotboll och UEFA Nations League. Men ja, här väntar en höjdarmatch… Den startar 02:00, svensk tid, och visas bäst på Viaplay.

Brasilianska Serie A är häpnadsväckande tät i seriens nedre skikt, där Vasco da Gama är den mer pressade parten av dessa rivaler. De är placerade fjärde sist och således på en av de platser som leder nedåt i seriesystemet, men är bara blott ett mål i målskillnadskolumnen borta från säker mark.

Vad som är så spännande inför matchen är att Botafogo endast spelat ihop tre pinnar fler än Vasco da Gama, men ändå hittas fem platser ovanför desamma och med det innehar en av platserna till Copa Sudamericana. Galet tätt och den så extremt betydelsefulla potten spetsar till det här derbyt ännu mer.

Gästerna har försvarsspelaren Leandro Castán, med ett förflutet i bland annat Roma, out efter att ha blivit utvisad i 1-1-mötet med jumbon Paraná senast.

Starkt hemmafacit kontra uselt bortafacit

Derbyn är förstås alltid lite speciella och har en medföljande ovisshet, med allt som spelar in runtom.

Men till rådande odds är det inte svårt att skicka in polletterna på Botafogo. Gästerna må ha radat upp fyra förlustfria matcher, men trots allt kryssat tre av dessa och var extremt illa ute mot jumbon Paraná förra veckan. Knappast en sådan typ av prestation de hade velat komma in till den här matchen med.

Botafogo åkte precis ur Copa Sudamericana mot Bahia, fastän de vann det avslutande hemmamötet. I seriespelet kommer de från en stark period, senast med 2-2 mot São Paulo och dessförinnan två raka vinster.

På hemmaplan har Botafogo 6-6-1 i resultatraden medan Vasco da Gama har fruktansvärda 0-6-7 borta.

Ettan finns till 2,25 x insatsen hos Betway och den spelas.

Annons:
  Rygga spelet hos Betway – Få 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Botafogo vinner, rak etta
Odds: 2,25 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway
Spelstopp: 02:00, onsdag 10/10
TV: 
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.