Speltips inför Bournemouth – Southampton 3/12: Spel på målmarknaden

Simon Pålsson Publicerat: 2 december 2017

Bournemouth och Southampton jagar sin respektive femte seger för säsongen i söndagens tidiga möte från Premier League. Det talar för en öppen matchbild.

Söndagen för den som fokuserar sina helger på Premier League inleds med matchen mellan Bournemouth och Southampton. Här har vi en match där båda lagen, som på olika vis hade önskat lite mer av säsongsinledningen, nu ser en god möjlighet att plocka tre poäng.

I den mycket jämna tabellen kan en seger hit eller dit betyda mycket. Efter 14 spelade omgångar står nämligen 11 av 20 lag på fyra eller mindre segrar, vilket får anses anmärkningsvärt svagt. Det gör också att det går att klättra en hel del.

Vår försiktiga känsla är att Southampton så sakteliga är på gång. Nu börjar bitarna falla på plats spelmässigt, även fall stora delar av den tunga anfallsbesättningen förpassats till bänken. Charlie Austin har plötsligt vaknat till liv och erbjuder ett ständigt hot där uppe.

Målspel hamnar i fokus

Bournemouth står också på fyra segrar, men förlorar på tok för ofta. Det sprudlar lite för lite om detta Bournemouth, som å andra sidan sett bättre ut från oktober och framåt. Då har laget bara två förluster – mot Chelsea och svårspelade Burnley – samt hela fyra vinster med cupmötet mot Middlesbrough inräknat. Det är inte illa. Det händer fortfarande lite för lite framåt, men på hemmaplan mot ett ofta öppet Southampton bör det kunna hända någonting framåt.

Hemmalaget har ett par tunga kort borta. Adam Federici, Tyrone Mings, Brad Smith och Junior Stanislas är inte tillgängliga. Å andra sidan finns det flera spelare som varit utanför laget ett tag som siktar på en plats i startelvan, däribland Jermain Defoe.

För gästerna är det bara Jeremy Pied som är borta från matchen, även fall backen Cedric Soares kommer att testas först på matchdagen för att se om han håller. Han drog nämligen på sig en mindre skada senast.

Båda lagen göra mål spelas till 1,91 gånger såsen hos Betser.

  Rygga spelet hos Betser – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,91 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betser (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  14:30, söndag 3/12
TV:   viasatpremium logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor: / Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: