Speltips inför Brage – GAIS 20/4: Tillbaka på jorden?

Spelbloggare Publicerat: 19 april 2018

Uppstickaren Brage har tagit Superettan med storm, men snart ska de väl tas ner på jorden – och ett mycket mer tänkbart tillfälle för det, än när de ställs mot ett betydligt starkare GAIS, dyker inte upp.

Från Division 1, upp till elitfotbollens rum – och som Brage levererat! Extra anmärkningsvärt är det eftersom spelschemat varit så pass tufft: AFC Eskilstuna, Gefle och Öster. Två ex-allsvenska klubbar från fjolåret, med andra ord. Bara att höja på hatten för dem.

– Vi har fått ett självförtroende och lite lugn och ro. Vi behöver inte stressa upp oss för att ta poäng och jobbar på efter vårt spelsätt och det är väldigt skönt. Vi vill bli etablerade så fort som möjligt och är nu en liten bit på väg, förklarar mittbacksklippan Mattias Liljestrand till klubbens officiella hemsida.

Senast visade Brage prov på enorm styrka när de vände 0-1 till 2-1 i bortamötet i den andra halvleken mot Öster, som spelade med en man mindre på planen från den 53:e minuten. Oavsett vad – urstarkt!

GAIS har rustat stort inför spelåret, i jakten på en allsvensk plats. Truppen är stjärnspäckad och spetsad med individuell skicklighet i mängder och nu handlar det bara om att få pusselbitarna på plats. Annat än toppstrid och uppflyttning vore ett fiasko modellen större.

Gästerna får minst en förändring i truppen, när Stefan Ilic sparas av säkerhetsskäl. Brage saknar Erik Larsson samt Filip Roos.

Stora skillnader nog att motivera ett favoritskap

Säsongen inledde GAIS med att vinna över såväl Jönköping Södra som Värnamo, där de understrykte vilka spetskvalitéer som finns i laget. Inte så att matcherna dominerades, men i de avgörande momenten vägde de helt enkelt tyngre – och det är ofta vad som skiljer topplagen från de andra i en tajt serie som Superettan.

Mindre imponerande var göteborgarna i hemmamatchen mot Falkenberg senast, där de föll med 0-2. Men varför dra för stora växlar av det? Det var ett tilltänkt toppmotstånd de ställdes mot och plumpar då och då är helt enkelt oundvikliga.

Brage svävar på moln just nu. Som nykomlingar, underifrån, är de ännu obesegrade och kan ska för all del inte ta ifrån dem deras prestationer – men allt som oftast brukar nykomlingar sinom tid tas ner på jorden när de öppnar på liknande sätt.

Spelare för spelare ska skillnaderna vara stora nog för GAIS att axla favoritskapet mot Brage, även på bortaplan.

Därför spelas GAIS +0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid oavgjort – till 2,03 gånger pengarna hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% extra upp 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: GAIS +0 mål (asian handicap)
Odds: 2,03 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (Unik bonus: Sätt in 500, spela för 1 500 kronor!)
Spelstopp: 19:00, fredag 20/4
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: