Speltips inför Brentford – Cardiff 13/3: Fantastiskt spel i Championship

Spelbloggare Publicerat: 12 mars 2018

Det är inte lätt att förstå hur oddssättarna resonerar inför kvällens TV-match från Championship, mellan Brentford och Cardiff City, men det är desto lättare att utnyttja det spelvärde som dukas upp.

Champions League är förstås i strålkastarljuset, men det finns en herrans massa Championshipfotboll att vraka i. Mer bestämt, sex matcher till antalet. Detta är den enda som visas på svensk TV, med start 20:45 och på TV3 Sport.

Potentiell bakgrundsunderhållningen, månne? Oavsett vad har vi grävt fram stort spelvärde, så pass att vi knappt kan förstå hur spelbolagen och marknaden resonerat.

Men lite allmänt om matchen och de inblandade. Cardiff City tågar just nu mot Premier League med stormkliv: är placerade tvåa, med fyra pinnar ner till Aston Villa och tre upp till serieledande Wolverhampton.

Brentford är närmast fastkedjade i det hopplösa mittenskiktet av Championship, men mycket kan förändras och såvida chansen existerar – varför skulle man inte köra all in? Dock ska det, som nämnt, understrykas att de med största säkerhet inte kommer vara ett av de lagen som fajtas om en plats upp i det engelska finrummet.

Tittar vi på materialet, spelare för spelare i relation med övriga konkurrenter, borde Brentford inte heller ha i topp sex att göra. Klassiskt mitten-material…

Löser minst kryss

Att Brentford plitats ner som storfavoriter inför matchen, det kan vi inte betrakta som befogat någonstans. Gillar Cardiffs chanser i matchen och till rådande odds måste vi helt enkelt utnyttja värdet på dem. Allt annat vore ett tjänstefel.

På 36 matcher har Cardiff spelat in 20 fler pinnar än Brentford och formen är helt toppad. Sex raka matcher har vunnits och inte en enda av de tio senaste i Championship är förlorad. Även på resande fot har de visats oerhört svårspelade.

Brentford, ja. I Championship-mått mätt – ett mediokert lag. Sticker varken ut åt det ena eller andra hållet, vilket deras tabellposition indikerar på. Hemmaspelet har varit fullt godkänt, men segrarna för få – 7-8-2 i resultatraden.

Vi kan alltså försäkra oss att tjäna en hacka om matchen slutar oavgjord och samtidigt få över dubbla insatsen vid en bortavinst. Det är makalöst bra.

Cardiff spelas med +0,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet vid kryss – spelas till 2,01x hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Cardiff City +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 2,01 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (Unikt erbjudande: Sätt in 500, spela för 1 500 kronor!)
Spelstopp: 20:45, tisdag 13/3
TV:  tv3sport logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: