Speltips inför Brentford – Leeds United 22/4: Extremt viktigt läge

Simon Pålsson Publicerat: 22 april 2019

Alla ögon i vårt speltips riktas mot mötet mellan Brentford och Leeds United i Championship måndagen den 22 april 2019. Nu kan allting avgöras i toppstriden.

Annons:

Med tre omgångar kvar att spela står fortfarande allting på spel i toppen av Championship. Redan nu står det klart att Leeds United, med bland annat den svenske landslagsmittbacken Pontus Jansson i laget, kommer att spela minst playoff för att den vägen försöka nå Premier League.

Men under nästan hela säsongen har Marcelo Bielsas lag faktiskt laget på direktplats, men efter ett par svaga resultat på senare tid har laget åter halkat ner. Just nu ligger de på samma poäng som Sheffield United, men med sex mål sämre målskillnad. Det krävs med andra ord att Sheffield United, mest troligt, tappar poäng i något av sina tre sista matcher för säsongen.

Samtidigt har Brentford gjort en fullt okej säsong och harvar omkring i mitten. Kontraktet är säkert trots att laget bara har en vinst på sina åtta senaste matcher. Det är inte ett lag som har samma höjd som Leeds United och Championship har med all önskvärd tydlighet visat sig vara helt rätt nivå för laget.

Målspel i fokus

Brentford kommer till spel utan den avstängda spelaren Henrik Dalsgaard, men än mer oroande är att ytterligare fem skador är på skadelistan. Det är mestadels spelare som är aktuella för en startplats när laget är intakt. Daniel Bentley, Yoann Barber, Josh McEachran, Lewis MacLeaod och Said Benrahma kommer inte att medverka på måndagskvällen.

Leeds United föll senast och kanske är det så att Marcelo Bielsa av den anledningen vill röra om lite i laget. Risken är att mittbacken Liam Cooper inte finns med här, samtidigt som Barry Douglas är utanför ,atchtruppen. Det är vad vi vet. Men exakt hur startelvan formeras återstår att se.

Efter en svag insats senast litar vi på att Leeds United är tätare igen och inte minst Pontus Jansson lär se till att det inte blir katastrof bakåt. Nu gäller det att täppa igen och sedan försöka vinna med uddamålet. Det räcker som bekant.

Under 3 mål (asian handicap) spelas till 1,73 gånger insatsen hos Unibet. Då får vi pengarna tillbaka vid exakt tre mål.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 3 mål (asian handicap)
Odds:  1,73 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  18:15, måndag 22/4
TV:   tv3sport logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.