Speltips inför Brighton – Liverpool 12/1: Frågetecken hos serieledarna

Spelbloggare Publicerat: 12 januari 2019

Efter dubbla förluster är det viss press på Liverpool när de besöker ett hemmastarkt och kanske smått underskattat Brighton & Hove Albion på Falmer Stadium. Planen är att nästan dubbla insatsen.

Annons:

Förlust i seriefinalen mot Manchester City i kalenderårets första match och därefter utskickade ur FA-cupen av Wolverhampton Wanderers. Håller Liverpool på att falla ner i en formdvala, eller kommer de tillbaka på rätt spår nu?

Fortsatt starka utsikter har de trots allt fortsatt, Liverpool. De står kvar på toppen av kullen och har fyra pinnar ner till nämnda City och tätt bakom dem finns även Tottenham Hotspur. Gäller att snabbt bryta sviten. Detta kan bli lite av en vägvisare på vartåt det barkar…

De som ska försöka sätta stopp för Liverpool är alltså Brighton & Hove Albion, som på allvar tycks hittat formen. För en och en halv vecka sedan var det försvinnade nära att bli en vinst borta över West Ham United, men istället slutade det 2-2 – ett på förhand positivt utfall – och det följde upp en vinst över Everton och kryss mot Arsenal.

Mat Ryan och Alireza Jahanbakhsh spelar i Asian Cup och kommer inte medverka här eller närmast framöver för Brighton. Utöver det är José Izquierdo skadad samt Bernardo tveksam för spel. Och för Liverpool? Dejan Lovren, Alex Oxlade-Chamberlain, Joseph Gomez och Adam Lallana skadade. Jordan Henderson samt Joel Matip osäkra.

Plusspel på Liverpool

Vi uppmanar direkt att inte underskatta Brighton. De kan mycket väl slå på stort och fälla krokben för Liverpool.

Spelare för spelare råder såklart klasskillnad, men kollektivt fungerar Brighton väl just nu och på hemmaplan är de en erkänt hård nöt att knäcka. Blott två av årets tio seriematcher på Falmer Stadium har förlorats, mot Tottenham och Chelsea, och dessa båda med uddamålen. Flera toppmotstånd som ställts inför problem.

Nu har Brighton tre raka matcher utan förlust – alla i tuffa fajter. Då räknar vi knappast bort dem, inte ens mot serieledande Liverpool.

Gästerna har alltså förlorat två matcher efter varandra och formen är ett stort, stort frågetecken. Trots allt – storfavoriter. Så ska det såklart vara, men nu har det tagits till rejäl överdrift.

+1,5 mål (asian handicap) på Brighton – spelet sitter om de vinner, det slutar oavgjort eller om de förlorar med uddamålet – tas till strax under dubbla insatsen. 1-1/2?

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få 500% extra upp till 500 kr!

Annons:

Speltips:

Speltips: Brighton +1,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,99 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp: 16:00, lördag 12/1
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.