Speltips inför Brighton – Manchester United 4/5: Avslaget i fredagsfajten

Spelbloggare Publicerat: 3 maj 2018

Det råder inte minsta tvekan om att Manchester United är en favorit i fara när de besöker Brighton & Hove Albion på Falmer Stadium i fredagens enda batalj från Premier League, men det finns en annan marknad som lockar starkare till spel kontra de raka skrällarna.

Brighton har, trots att de inte förmått att vinna vid ett enda tillfälle sedan början på mars månad, sju matcher till antalet, fortfarande allt i egna händer: kontraktet. Men! Det avslutande spelschemat är extremt tufft – den här matchen samt Manchester City och Liverpool borta – och det kan således mycket väl kammas noll under slutspurten.

Oavsett vad har Brighton nu fem pinnar ner till tredjejumbon Southampton och därutöver tre konkurrenter däremellan, så det mesta talar ändå för att de ska sitta säkert i båten – även om vindarna kan vända fort…

En pinne här, i den, på pappret, enklaste av återstående matcher, skulle betyda att de tar ett milakliv mot att säkra det hela. Hemmaspelet har varit deras signum – minst antal förluster av alla under topp sex i tabellen – och det är här som deras chanser ska betraktas som klart störst.

Tempen runt Manchester United är något kallare, den fina formen till trots. De är sedan veckor tillbaka klara för en av de åtråvärda topp fyra-platserna, vilka leder dem ut i nästa års Champions League, och vikten i att säkra den andraplats som parkeras på är framförallt av symboliskt värde.

”De röda djävlarna” står nu stärkta med tre raka fullpottare, varav de två senaste båda med siffrorna 2-1 hemma över Tottenham Hotspur respektive Arsenal. Mot de förstnämnda löstes därmed en finalplats i FA-cupen, var Chelsea på Wembley Stadium väntar om ett par veckor.

Lukaku ställs åt sidan – på nytt?

Skrällspelen, raka eller diverse plushandikapp på Brighton, hade absolut kunnat föreslås till de rådande oddsen, men vi känner oss ännu mer bekväma med att investera i att det blir målsnålt denna afton.

Gällande Brighton ska en pinne säkras – en pinne som skulle ta dem bra mycket närmare ett nytt kontrakt i landets finrum. Vi räknar med att de kommer vilja ta det säkra före det osäkra, som fallet ofta blir mot de lite bättre motstånden och laget är därtill uppenbarligen svårhanterade på hemmaplan.

På bortaplan sprudlar det sällan om Manchester United, oavsett vad motstånden heter. Försvarsinsatserna i de senaste matcherna har dock varit lovande och en som verkligen visade framfötterna i 2-1-segern över Arsenal senast var svenske Victor Nilsson Lindelöf. Han, tillsammans med Chris Smalling, skapade ett stabilt mittbackspar och de väntas båda få förtroendet på nytt.

Framåt väntas Romelu Lukaku ställas åt sidan på nytt av säkerhetsskäl och det trubbar av Manchester Uniteds udd betydligt. Långtifrån samma spets med Marcus Rashford på anfallspositionen, särskilt när man väntas ställas mot ett samlat försvar.

1/0-0/1?

Vårt speltips inför matchen blir under 2,5 mål till klart värda 1,91 gånger degen hos William Hill.

  Rygga spelet hos William Hill – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 21:00, fredag 4/5
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.