Speltips inför Brighton – Wolverhampton 27/10: Bortafavorit – rättvisande eller ej?

Spelbloggare Publicerat: 27 oktober 2018

Fem Premier League-matcher sätter prägel på lördagen och en av dessa spelas mellan Brighton & Hove Albion samt Wolverhampton Wanderers. Gästerna på Falmer Stadium presenterar oddssättarna som favoriter. Rättvisande eller ej?

Annons:

Två raka 1-0-vinster – över West Ham United och Newcastle United – innebär andrum för ett Brighton som är tippade att få slåss med näbbar och klor för kontraktet i det engelska fotbollsfinrummet.

Tillskotten av dessa fullpottare har inneburit en resa uppåt i tabellen, där botten åtminstone tillfälldigt ryckts ifrån – upp till den tolfte platsen. Redan nu har de sex pinnhål som håller dem ovanför bottentrion samt en herrans massa konkurrenter däremellan. Positiva känslor! Såklart.

Wolverhampton, som inför året kom från Championship, är en av de mest uppsnackade Premier League-nykomlingarna under 10-talet – och det med all rätta. De har ett fasansfullt spännande spelarmaterial, där det finns starka influenser från Portugal, också med Nuno Espírito Santo på tränarposten, och ska väl hålla för en plats i tabellens mittenskikt?

Plats nio återfinns ”Wolves ” på för närvarande och det bara två av årets nio seriematcher är förlorade. En av dessa kom för exakt en vecka sedan, lite oväntat när man fick sällskap av Watford hemma på Molineux Stadium. 0-2 slutade det.

Brighton värda ett plusspel

Hemmaspelet, med blott fyra förluster på 19 matcher, vilket var minst av alla under topp sex i tabellen, räddade Brighton kvar i förra årets Premier League. På Falmer Stadium kan det stå sig rejält dyrt att underskatta dem, med andra ord.

Årets facit på Falmer Stadium? Två vunna, mot starkt motstånd i form av Manchester United och West Ham, ett kryss och en förlust. Den sistnämnda kom mot Tottenham Hotspur.

Ännu mer av en utmaning blir det för ”Wolves” när Brighton dessutom vunnit två matcher efter varandra, ena hemma och andra borta, samt hållit nollan i dessa. Därutöver kommer Wolverhampton från ett bottennapp mot Watford och där fanns det mycket att förbättra – i alla delar av spelet.

Davy Pröpper, Glenn Murray och eventuellt Pascal Grob samt Bruno missar matchen för kvällens värdskap. Wolverhampton har hela truppen intakt. Detta förändrar dock inte vår åsikt om att oddsen landat oerhört fel här; att Brighton ska vara så pass tydliga underdogs. Mer femtio-femtio, kanske?

Brighton & Hove Albion spelas med +0,25 mål (asian handicap) till 1,84 gånger pengarna hos ComeOn. Då är vi försäkrade att få halv vinst på spelet om matchen skulle summeras oavgjord.

Annons:
  Rygga spelet hos ComeOn – Få 400% upp till 400 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Brighton +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,84 (Jämför alla odds)
Bolag: ComeOn
Spelstopp: 16:00, lördag 27/10
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.