Speltips inför Brommapojkarna – Djurgården 27/2: Måstematch på Tele2 Arena

Spelbloggare Publicerat: 26 februari 2017

Mot Tele2 Arena! Brommapojkarna och Djurgården ställs mot varandra i vad som är en måstematch för de sistnämnda. Blir det en ”walk in the park” för dem? Var inte så säkra på det…

Observera att matchen spelas på Tele2 Arena och att hemmafördelen således tilldelas Djurgården, fastän det är Brommapojkarna som står för värdskapet – ett ömsesidigt beslut mellan klubbarna.

Annars är det toppchans för Brommapojkarna här. De krossade Helsingborg, som i och med söndagens förlust mot Degerfors är borta från slutspelet, med tre mål mot noll i cuppremiären och imponerade enormt – ett styrkebesked inför den här matchen, liksom det kommande spelåret i Superettan.

Situationen är desto mer prekär för Djurgården, som helt oväntat förlorade deras premiär mot Degerfors. Siffrorna 1-2. Missvisande, absolut, men det är oroväckande hur ineffektiva, obeslutsamma de var i den sista tredjedelen. Svajigt försvarsspel på det. Ett styrkesbesked, dock – Kim Källström. Gjorde lite som han ville i din DIF-comeback.

Usla i sista tredjedelen

Nu måste Djurgården vinna och vi räknar med att de trycker upp positionerna – men målmöjligheterna, överdrivs de inte?

Brommapojkarna kommer bjuda upp lite mer till kamp än vad Degerfors gjorde, det kan vi räkna med. Däremot ska det i första hand bevakas – krysset är ett resultat som kan köpas på förhand och en så pass mycket bättre motståndare som DIF ändå är, får inte skänkas för stora ytor.

Spelet i den sista tredjedelen har varit uruselt från Djurgårdens sida under hela försäsongen och det finns ingen riktig anfallare i truppen, bortsett från Amadou Jawo – och fastän han hittade nätet mot ”Degen”, är det uppenbart att han inte håller kvalitet för den här nivån. För ärlighetens skull; skulle troligtvis inte platsa som ordinarie i ett lag på den övre halvan i Superettan.

Och hans kamrater lyckades inte heller komma upp i nivå. Trots att de blev serverade med världsklasspassningar från Kim Källström, förmådde de inte att skapa speciellt mycket hett och när det väl dök upp chanser, var avsluten tama.

Målsnålt? Det är känslan.

Under 3,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid exakt tre mål – spelas till 1,83x hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 3,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, måndag 27/2
TV:  cmorefotboll logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: