Speltips inför Brommapojkarna – Kalmar 18/5: Underskattat hemmalag

Spelbloggare Publicerat: 16 maj 2018

Vi styr skutan mot Grimsta IP och matchen mellan Brommapojkarna och Kalmar FF, varifrån det bjuds på allsvensk fredagsunderhållning. Väl medvetna om BP:s brister och KFF:s fina form – har vi inte lite skrällvärde att tälja här?

Det är uppenbart vilka enorma brister som finns i Brommapojkarna, som kommer få problem i att fixa det allsvenska kontraktet.

Trots en radda av storförluster, senast med 0-3 mot GIF Sundsvall, är snittet på en pinne per match och hittills håller det dem ovanför strecket mot det röda tabellområdet. Gott betyg – annat kan inte påstås…

Kalmar är de, tillsammans med Örebro SK, som överraskat mest i årets Allsvenskan – i positiv bemärkelse. För närvarande är formen fantastiskt fin och med fyra raka vinster har klättrat upp till tabellens femteplats, med känn på den absoluta toppen.

Det hela ska emellertid tas med en nypa salt – KFF har enbart spelat åtta matcher och mycket ska till för de att vidarehålla samma standard framöver. Det vore en chock modellen större om de förmådde att stanna i samma skikt till när spelåret ska summeras. Klassiskt mittenmaterial?

KFF – svårt på konstgräs

Det är få bortamatcher i Allsvenskan som kan betraktas som enkla och att Kalmar får axla ett så tydligt favoritskap känns inte helt rättvisande. Och varför det – de har ju trots allt vunnit fyra matcher på raken?

Brommapojkarna ska, på Grimsta IP, inte betraktas som någon lättviktare. På fyra matcher i den allsvenska återkomsten, alla mot lag som spelar deras hemmamatcher på plast, har det blivit två vinster – mot BK Häcken och Djurgården, två tippade topplag.

Nu kommer alltså Kalmar på besök – ett Kalmar som verkligen inte trivs på underlaget, utan som alltid brukar skörda deras starkare resultat på naturgräs. Brommapojkarnas vilja till bollrullande och possessioninriktade spel gynnas verkligen av förutsättningarna.

När KFF är nere och snuddar på dubbla insatsen för det raka spelet, är det tydligt att spelbolagen överdriver betydelsen av deras fina svit.

Vi spelar Brommapojkarna med +0,5 mål (asian handicap) – detsamma som dubbelchansen 1X, fast med bättre odds – till 1,85x. Bethard är platsen.

  Rygga spelet hos Bethard – Få en unik bonus om 200% upp till 1 000 kr!

Speltips:

Speltips: Brommapojkarna +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (Unik: 200% upp till 1 000 kronor!)
Spelstopp: 19:00, fredag 18/5
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.